Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Polévky

Polévky dle Sandtnerové


Snubak.cz, svatební oznámení a snubní prsteny

Recepty

Belgická polévka
Bouillon
Bramborová lisovaná polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka s hrachem
Brukvová polévka
Bryndzová polévka
Bryndzová polévka 2
Brzlíková polévka
Celerová polévka
Cibulová polévka
Dršťková polévka
Francouzská zeleninová polévka
Gulášová polévka
Housková polévka
Hovězí polévka
Hrachová polévka
Hrášková polévka
Chřestová polévka
Jáhlová polévka
Jaternicová polévka
Játrová polévka
Jemná bramborová polévka
Kapustová polévka
Kapustová polévka s hříbky
Kmínová polévka
Královská polévka
Kroupová polévka
Krupicová polévka
Krupovka
Květáková polévka
Květáková polévka s parmezánem
Kyselo
Ledvinková polévka
Ledvinková polévka 2
Meruňková polévka
Milánská polévka
Mléčná bramborová polévka
Mléčná houbová polévka
Mozečková polévka
Námořnická polévka
Nepravá hovězí polévka
Nepravá želvová polévka
Oháňková polévka
Oukrop
Ovarová polévka
Petrželová polévka
Polévka česneková (oukrop)
Polévka kroupová s telecím a vepřovým
Polévka pivní
Polévka pórková
Polévka pro nemocné
Polévka ragout
Polévka rybí
Polévka salátová
Polévka vinná
Polévka z bílých fazolí
Polévka z čerstvých hříbků
Polévka z husích drůbků
Polévka z jarních bylinek
Polévka z kostí
Polévka z kyselého mléka
Polévka z mléka
Polévka z ovesných vloček
Polévka z plic
Polévka z rajských jablíček
Polévka z rajských jablíček 2
Polévka z rajských jablíček se smetanou
Polévka z rýže a zeleného hrášku
Polévka z vepřového masa
Polévka z vepřového srdce
Polévka ze slepice
Polévka ze sleziny s kroupami
Polévka ze suchých hříbků
Polská polévka
Ruská polévka Boršč
Rychlá hovězí polévka
Rýžová polévka
Ságová polévka
Strouhánková polévka
Špenátová polévka
Telecí polévka
Uzená polévka s praženou krupicí
Zeleninová polévka
Zeleninová polévka s upraženým strouháním
Zelná polévka

 

Marie Janků-Sandtnerová o polévkách

Polévka je odvar z masa neb různých zelenin, hub a luštěnin, dále z ryb, želv, vajec, piva, vína neb z některých druhů ovoce. Při polévce rozeznává se základ, přídavky, zavářky a vložky.
ZÁKLAD: tvoří druh polévky.
PŘÍDAVEK: maso, zelenina, luštěniny, brambory.
ZAVÁŘKA: nudle, krupice, knedlíčky, strouhání a pod.
VLOŽKA: svítek, ssedlina, kroupy dušené a dušená rýže.

Dobrá polévka má býti:
1. výživná, proto se má použíti látek nejvýživnějšich;
2. lehce stravitelná,
tudíž je nutno ji důkladně povařiti. Polévka nebudiž příliš mastná!
3. chutná, proto používejme k její přípravě nejlepších látek a přídavků.

Marie Janků-Sandtnerová dělí polévky na:
Polévky masové
Polévky vodové

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Recepty     Rostliny     Přírodní léčiva     Recenze a články
Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.