Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Petrželová polévka

Petrželová polévka dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1 pěkný petrželový kořen
• 3 dkg másle
• sůl
• 4 dkg másla
• 4 dkg mouky
• 5 dkg jater
• 1/8 l smetany
• 3 zrnka pepře
• zelená petržel
• 1 žloutek
• 1 dkg másla na udušeni jater

Snubak.cz, svatební oznámení a snubní prsteny

 

Recept na petrželovou polévku

Očištěný petrželový kořen nakrájlme na stejné kostečky a na másle usmažíme. Osolenou vodu zahustíme svétležlutou jíškou a dobře ji povaříme. Pak přidáme do polévky usmaženou petržel, na kostečky nakrájená a zvlášť udušená telecí játra a polévku ještě povaříme. Pak do ní zavaříme houskové knedlíčky a před podáváním přidáme ve smetaně umíchaný žloutek, tlučený pepř, zelenou petržel.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist