Fotodoma

Fotodoma » Zdraví

Zdraví

POZOR! Bezpečnost použití rostlin, léčiv a prostředků i diagnózu své choroby vždy konzultujte se svým lékařem. Provozovatel webu nenese odpovědnost za správnost informací, ani za nedopatření, nesprávný výklad nebo jakákoli nesprávná rozhodnutí učiněná na základě informací zde uvedených. Jedná se pouze o soupis získaných informací. Další informace jsou obsaženy v uvedených zdrojích. Účelem této stránky není podněcovat návštěvníka k samoléčení své nemoci. Kdo se chce léčit, musí vždy navštívit svého odborného lékaře. Účelem je pouze informace o alternativních možnostech léčby a prevence nemocí. Neslouží jako náhrada za radu vydanou lékařem.

Snubak.cz, svatební oznámení a snubní prsteny

 

„Lékař léčí, příroda uzdravuje." Miloslav Švandrlík

Jediný, kdo se může postarat o naše zdraví, jsme my sami. Když jsme byli děti, starala se o nás ještě maminka. Předtím, během těhotenství, naše zdraví záleželo na zdraví a stravovacích návycích a celé životosprávě maminky a ještě dlouho předtím na zdraví a stravovacích návycích a celé životosprávě maminky i tatínka. Co vyváděli naši rodiče, než jsme přišli na svět, se s námi potáhne až do konce života.

Není to zdravotnický systém, který se o naše zdraví postará. Zdravotnický systém se stará o léčení nemocí, ne o zdraví. Skutečnost je někdy taková, že se stará pouze o odstraňování projevů nemocí.

Zajímavé je srovnání nejčastějších příčin úmrtí v knize Nespěchejte do rakve [22], z níž cituji.
Příčina úmrtí není nemoc, ale to, co ji způsobuje.

Když seřadíme „zabijáky" podle příčin a ne podle důsledků (jak to dělá medicína), dostaneme následující obraz:
Zabiják č. 1 = chlor v pitné vodě (cévní a srdeční choroby)
Zabiják č. 2 = rafinované, syntetické a chemizované potraviny (rakovina a ostatní)
Zabiják č. 3 = chemické léky (přímo i nepřímo)

Potravinářský průmysl s průmyslem chemickým, který rychle pěstované potraviny obohatí o umělá hnojiva, pesticidy, herbicidy, insekticidy a kdoví co ještě, působí hodně zdravotních problémů. Aby to nebylo málo, spousta těchto jedovatých chemikálií proniká do spodních vod.

Voda je vůbec kapitola sama pro sebe. Naše tělo se téměř ze dvou třetin skládá z vody. Vodu potřebujeme k transportu živin do těla a z těla ven. Čistá voda je nejlepší rozpouštědlo pro transport těchto živin. Pokud dodáváme vodu již nasycenou chemikáliemi, její funkce rozpouštědla bude silně narušena. To se týká i chemicky ochucených nápojů.

Většina dnešních nemocí pochází z nedostatku živin a z jedů, které přijímáme ve vodě a v potravě.

Vzduch, který dýcháme, už má také daleko do čistého. Z letadel neustále křižujících oblohu padá bůhvíco a ani provoz na silnicích tomu moc nepřidá. Útočí na nás stres, přemíra informací a všudypřítomné mikrovlnné záření.

 

Co dělat pro své zdraví

Když se nám pokazí tělo, nekoupíme si nové. Proto je lépe se prevenci věnovat.

1) Zamezit překyselování organismu, a to především skladbou potravin - výzkum, který prováděl Doc. Dr. Ing. Ivan Dolejší CSc. přičítá překyselení organismu lví podíl na onemocnění rakovinou

2) Vyhýbat se stresu - způsobuje kyselost organismu

3) Udržovat si nízkou váhu a tím pádem nízkou hladinu cholesterolu - k tomu máme několik možností pro kombinaci, viz stránka obezita

4) Vyhýbat se karcinogenům (některá éčka v potravinách, kouření, azbest, drogy, jedy, léky, záření, uzeniny, grilování, ...)

5) Vyhýbat se volným radikálům

6) Odstranit dlouhodobé záněty v těle

7) Pít čistou vodu pro vyplavování toxinů a buněčného odpadu

8) Věnovat se každý den alespoň 15 minut aktivnímu pohybu - je potřeba rozvádět kyslík rovnoměrně po těle

9) Postupně detoxikovat organismus

10) Jíst především nechemizovanou syrovou zeleninovou stravu a zeleninové a ovocné šťávy lisované pokud možno bez použití kovových nástrojů a strojů (stykem s kovem se likvidují některé obsahové látky), obiloviny pouze celozrnné nebělené

11) Vyhýbat se rafinovanému cukru, bílé mouce, kofeinu a alkoholu, ale i jiným průmyslovým potravinám

12) Vyhýbat se účinkům radiofrekvenčních elektromagnetických polí, vytvářených nynějšími sítěmi 3G, 4G, Wi-Fi atd. a bránění se nové síti 5G, která má mít podstatně zhoubnější účinky. Většina Wi-Fi modemů pracuje na frekvenci 2,4 GHz, přičemž naše mikrovlnka pracuje, tedy ohřívá potraviny na frekvenci 2,45 GHz. Grilujeme se zaživa?

13) Vyhýbat se syntetickým doplňkům stravy a lékům, pokud to není nezbytné, mají vedlejší účinky

Tyto body jsou v jednotlivostech rozvedeny především na stránkách rakovina, obezita, a překyselení organismu

 

Připravujeme

Rozcestník zdraví, potravin, vitamínů a minerálů navazuje na stránky Přírodní léčiva

Dlouhověkost
Vitamín C
Vápník

 

Literatura

[21] Pravda o doplňcích stravy (Brian R. Clement, Ph.D., Mladá fronta 2016)
[22] Nespěchejte do rakve (Tomáš Kašpar, Akademie úspěchu, 2013)
Cukr, sůl, tuk (Michael Moss, Eugenika 2015)
Hledá se zdravý člověk (MUDr. Igor Bukovský, Advent-Orion, 1998)
Doba jedová (Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. a prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc, Triton 2011)








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Recepty     Rostliny     Přírodní léčiva     Recenze a články
Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.