Fotodoma

Fotodoma » Zdraví

Zdraví

 

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

„Lékař léčí, příroda uzdravuje."
Miloslav Švandrlík

Člověk je léčen tak dlouho, dokud neumře. Jediný, kdo se může postarat o naše zdraví, jsme my sami. Když jsme byli děti, starala se o nás ještě maminka. Předtím, během těhotenství, naše zdraví záleželo na zdraví a stravovacích návycích a celé životosprávě maminky a ještě dlouho předtím na zdraví a stravovacích návycích a celé životosprávě maminky i tatínka. Co vyváděli naši rodiče, než jsme přišli na svět, se s námi potáhne až do konce života. A na nás záleží, jak se bude žít našim dětem a vnukům.

Není to zdravotnický systém, který se o naše zdraví postará. Zdravotnický systém se stará o léčení nemocí, ne o zdraví. Skutečnost je někdy taková, že se stará pouze o odstraňování projevů nemocí.

Nemoci jsou přímým následkem konzumace potravy, která neobsahuje žádný život a střev neustále přeplněných odpadem. [26]

Zajímavé je srovnání nejčastějších příčin úmrtí v knize Nespěchejte do rakve [22], z níž cituji.
Příčina úmrtí zde není myšlena nemoc, ale to, co ji způsobuje.

Když seřadíme „zabijáky" podle příčin a ne podle důsledků (jak to dělá medicína), dostaneme následující obraz:
Zabiják č. 1 = chlor v pitné vodě (cévní a srdeční choroby)
Zabiják č. 2 = rafinované, syntetické a chemizované potraviny (rakovina a ostatní)
Zabiják č. 3 = chemické léky (přímo i nepřímo)

Potravinářský průmysl s průmyslem chemickým, který rychle pěstované potraviny obohatí o umělá hnojiva, pesticidy, herbicidy, fungicidy, insekticidy a kdoví co ještě, působí hodně zdravotních problémů. Aby to nebylo málo, spousta těchto jedovatých chemikálií proniká do spodních vod.

Většina dnešních nemocí pochází z nedostatku živin a z jedů, které přijímáme ve vodě a v potravě.

Vzduch, který dýcháme, už má také daleko do čistého. Z letadel neustále křižujících oblohu padá bůhvíco a ani provoz na silnicích tomu moc nepřidá. Útočí na nás stres, přemíra informací a všudypřítomné mikrovlnné záření.

 

Co nám kazí zdraví

1) Jedovaté a nevhodné potraviny bez živin a odpadní látky vlastního metabolismu
2) Znečištěná otrávená voda s chlorem na pití, vaření i koupání
3) Překyselení organismu
4) Chronická otrava z amalgámových zubních výplní
5) Elektromagnetický smog
6) Konzumace hormonů, léků a farmaceutických chemických produktů
7) Smog v ovzduší, doma i na pracovišti
8) Stres a citová nerovnováha
9) Karcinogeny
10) Volné radikály
11) Nadváha
12) Lennost
13) Světelný smog
14) Hluk
15) Očkování
16) Geopatogenní zóny
17) Sedavý život v budovách
18) Střevní paraziti, houby a bakterie
19) Nepořádek
20) Nehody s poraněním tkání a jiné šokové stavy
21) Konzumace nezdravých pochutin a alkoholu
22) Nepravidelnost života

 

Co dělat pro své zdraví

Když se nám pokazí tělo, nekoupíme si nové. Proto je lépe se věnovat prevenci. Než začneme číst dál, je potřeba splnit nultý bod, a to je rozhodnout se, že budeme zdraví.

 

1) Potraviny

Hromadění odpadních látek z vlastní látkové výměny buněk i jedů z vnějška v těle, zahlenění a překyselení poškozuje naše buňky a vede k nemocem a zánětům.

Je potřeba vyhýbat se rafinovanému cukru, bílé mouce, pasterizovanému mléku, kofeinu a alkoholu, ale i jiným průmyslovým potravinám a konvenčním potravinám, tedy těm, co nejsou BIO. Dnešní konvenční potraviny jsou napuštěny jedy z pěstování i jedy z výroby - éčka. Vzniká v nich nebezpečný chemický koktejl. Navíc obsahují velmi málo vlákniny nutné k pročišťování střev. Vláknina je obsažena především v zelenině, ovoci a celozrnných potravinách. Vyhněte se však vždy pšenici, neboť dnešní pšenice je pro organismus škodlivá a kromě nemocí způsobuje obezitu, protože mj. vyvolává závislost.

Je potřeba omezit nebo zcela zrušit konzumaci masa a masných výrobků. Maso obsahuje zbytky léků, antibiotik, růstových hormonů, analgetik pro odstranění bolesti zvířat z překotného růstu, laktačních preparátů a také jedy ze stravy zvířat. Masné výrobky jsou naprostá katastrofa plná éček. Pokud se bez masa neobejdete, hledejte ekofarmy (u nás např. Ekofarma Javorník). Živočišný tuk je navíc vynikající rozpouštědlo pro jedy, proto se vyhněte alespoň živočišným tukům. Potřebu proteinů nahradí 15 až 20 gramů ořechů denně.

Je potřeba málo solit nebo nesolit vůbec.

Je potřeba omezit mléko a mléčné výrobky a zcela bezpodmínečně vyloučit UHT mléko a mléčné výrobky. Mléko způsobuje zahleňování organismu. Když už, tak lepší než kravské je kozí.

Používání mikrovlnné trouby pro ohřev potravin škodí zdraví. Vzniká nepřirozená struktura molekul ohřívaných potravin. Některé aminokyseliny se přeměňují do forem jedovatých pro lidský organismus. Mikrovlnami zpracované potraviny po požití způsobují nárůst počtu cholesterolu a bílých krvinek v krevním oběhu za současného poklesu hodnoty hemoglobinu.

Potřebujeme stravu bohatou na esenciální látky, tedy vitamíny, fytonutrienty, enzymy, minerály a stopové prvky, ale bohatou také na informaci, která se vařením ničí spolu s enzymy. Člověk nemůže žít pouze z pevných látek a tekutin, potřebuje vždy i informaci.

Přestat vařit a přejít na syrovou rostlinnou stravu. Jíst především nechemizovanou syrovou zeleninovou stravu a zeleninové a ovocné šťávy čerstvě před konzumací lisované pokud možno bez použití kovových nástrojů a strojů (stykem s kovem se likvidují některé obsahové látky, např. chlorofyl, a taktéž skladováním - je potřeba vypít do 15 minut po vylisování), z obilovin pouze obilné klíčky (nikdy ne pšenici). Nejlepší je vlastní zahrádka. Čerstvé šťávy jsou vynikající také pro těžce nemocné; mají silné léčivé účinky.

Vegetariáni konzumující syrovou stravu jsou obecně štíhlejší a netrpí nemocemi trávícího traktu, protože syrová rostlinná strava je pročišťující, netrpí ani srdečními a oběhovými onemocněními. Netrpí ani nedostatkem jakýchkoliv živin. Vegetariánská syrová strava z biologického pěstování obsahuje nejméně škodlivin z pěstování a s průmyslově zpracovanými potravinami se nedá vůbec srovnávat. Neobsahuje škodliviny vzniklé při tepelném zpracování. Syrová rostlinná strava pročišťuje, odhleňuje, odkyseluje a detoxikuje organismus. Názory na to, zda jíst syrovou rostlinnou stravu celoročně, se značně rozcházejí. Je potřeba vyzkoušet sám na sobě.

Jíst do polosyta. Potravinářský průmysl nás nutí pomocí reklam i látek přidávaných do potravin, abychom jedli mnoho. Chce co nejvíc vydělat. Tělu to ale škodí. Ruku v ruce s tím potom hodně vydělává farmaceutický průmysl na našem zničeném zdraví.

Jíme příliš mnoho a v nevhodných těžce stravitelných kombinacích. To vede k přetěžování trávicího a vylučovacího systému. Vhodnější je tzv. dělená strava. Například tzv. zdravé směsi müsli jsou velmi těžko stravitelné; kvasí ve střevech, a proto také vzniká dojem, že na dlouhou dobu zasytí. Pokud budeme složky stravy nesprávně kombinovat, začnou zahnívat ve střevě a stanou se zdrojem většiny nemocí.

Látková výměna je v organismu spotřebitelem energie číslo jedna. Celý aparát, jenž je zapotřebí k příjmu potravy, trávení a vylučování zbytků, představuje sám obrovského spotřebitele energie. Věda zjistila, že všechno, co má něco společného s látkovou výměnou, spotřebovává větší část celkové energie člověka! [25]

Nejíst nebo velmi omezit:
1) Cukr a sladkosti
2) Bílá mouka a výrobky z ní
3) Mléko a mléčné výrobky
4) Živočišné tuky
5) Maso a masné výrobky
6) Sůl
7) Umělé chuťové, konzervační a jiné přísady - viz Éčka
8) Bílá rýže
9) Kvasnice
10) Nepoužívat mikrovlnku
11) Pokud možno vůbec nevařit
12) Nepřejídat se
13) Nekombinovat nevhodně jídla
14) Grilování na otevřeném grilu
15) Fritovaná a smažená jídla
16) Nejíst po 20. hodině
17) Nejíst light výrobky
18) Nepoužívat přípravky na hubnutí
19) Nepoužívat teflonové nádobí - jakmile se lehce poškodí, je jedovaté
20) Konvenční potraviny jsou chemikáliemi napuštěné hmoty



Jíst:
1) Syrovou zeleninu v kvalitě BIO nebo z vlastní zahrádky
2) Syrové ovoce v kvalitě BIO nebo z vlastní zahrádky
3) Čerstvě vytlačené zeleninové a ovocné šťávy
4) Mladé trávy, např. zelený ječmen
5) Čerstvé klíčky
6) Jádra ořechů a semena
7) Čerstvé luštěniny (pouze nejedovaté!)
8) Oleje lisované zastudena
9) Vařené luštěniny
10) Celozrnné nebělené obiloviny
11) Jíst pomalu, důkladně žvýkat a jíst do polosyta
12) Dodržovat zásady dělené stravy
13) Dopoledne nejíst, hodně pít čistou vodu nebo zředěné ovocné a zeleninové šťávy
14) Jíst pouze, pokud máme hlad
15) Co se dá, nahradit BIO potravinami

 

2) Voda

Naše tělo se téměř ze dvou třetin skládá z vody. Vodu potřebujeme k transportu živin do těla a odpadů z těla ven. Slouží k chlazení, transportu, k pročišťování a je vynikající nosič informací obsažených ve struktuře vody.

Čistá voda je nejlepší rozpouštědlo pro transport těchto živin i odpadů. Pokud dodáváme vodu již nasycenou chemikáliemi, funkce vody jako rozpouštědla bude silně narušena. To se týká i chemicky ochucených nápojů, ale také minerálek. Tvrdá voda není užitečná, ale škodlivá. Vápník se usazuje jinde, než by měl a tělo jej nevyužije ke svému prospěchu. Minerály doplníme pouze ze zeleniny a ovoce. Pouze rostlinné minerály obsahují správné informace, které tělo umí přečíst.

Je potřeba si zajistit a pít čistou vodu pro vyplavování toxinů a buněčného odpadu. Průmyslově zpracované nápoje většinou obsahují cukr, kofein a další rozpuštěné látky. Díky tomu ztrácejí schopnost rozpouštět a vyplavovat toxiny z těla.

Dále neupravená voda z kohoutku obsahuje spoustu jedů, k nimž je přidán jed další - chlór. Obsahuje pesticidy, hnojiva, herbicidy, fungicidy a další látky z chemického zemědělství, saponáty a další chemikálie, hliník, olovo, rtuť a další kovy, léky, antibiotika, hormonální přípravky a estrogen používaný pro zvýšení dojivosti krav. Estrogen působí např. na snížení plodnosti mužů. Voda obsahuje až desetitisíce různých chemických sloučenin a nanoplastů, mikroplastů a odpadů, léčiv, syntetické chemie, pracích a mycích prostředků, technologických příměsí z různých výrob, splodin z aut i letadel. Fenoménem posledních let jsou především mikroplasty a nanočástice padající snad z letadel. Voda obsahuje také mikroorganismy, které si vyvinuly resistenci na chlór. Další mikroorganismy jsou v kohoutkové vodě mrtvé, zabité jedovatým chlórem. Při sprchování a koupání se chlór uvolňuje do vzduchu a dochází k chronické otravě. Chlor zvyšuje riziko kornatění tepen, infarktu, mrtvice a rakoviny. Obrovské množství jedů se dostává do vody z pěstování technických plodin, jako je řepka.

Voda v sobě má 25000-45000 druhů syntetických látek. Naše norma ale obsahuje jen 62 položek, které se zkoumají. Před rokem 1989, tedy za socialismu, byla norma dusičnanů v pitné vodě jiná, než dnes. 5 mg/l dusičnanů ve vodě byla stará norma (od roku 1950) u kojenecké vody, 15 mg/l byla u vody pro dospělé, dnes je 10 mg/l pro kojence a 50 mg/l pro dospělé. Je to tím, že kojenci jsou dnes 2x a dospělí více než 3x odolnější než dřív?

Voda z vlastní studny, pokud není na horách, je sice bez chlóru, ale navíc má spoustu živých mikroorganismů (bakterie, plísně, paraziti) navíc. Jejich toxické splodiny vyvolávají alergické reakce. Pokud není nad studnou až na vrchol kopce les, může obsahovat léčiva z moči a exkrementů dobytka. Les je bezpečným zdrojem vody, jen pokud v něm nebyly prováděny postřiky proti škůdcům.

Balená voda by byla dobrá, kdyby čerstvě za tepla nafouknuté láhve nebyly chlazeny tak, že se do nich rovnou naplní voda k pití. Stejně pak při dopravě, skladování a další distribuci dochází k zahřívání vody v láhvích a tím k uvolňování nebezpečných chemikálií. Navíc balené vody ve velké míře obsahují rozptýlené mikroplasty, jejichž vliv na lidské zdraví zatím ani nebyl pořádně prozkoumán.

Vyvarujte se zbytečné konzumaci chemie. Různé coly, šťávičky pro děti atd. obsahují návykové látky, abychom je opakovaně kupovali.

Nepít:
1) Limonády
2) Light nápoje
3) Mléko
4) Tvrdý alkohol
5) Kávu
6) Kofein
7) Coly
8) Sycené vody
9) Konvenční džusy
10) Černý čaj

Čistá voda odebírá z organismu pouze minerály ve formě mrtvé hmoty, které se jako usazeniny v pojivových tkáních snadno rozpouštějí a toho chceme dosáhnout. Minerály, které jsou vestavěny do našich živých buněk čistá voda neodebírá.

Pít:
1) Čistou vodu
2) Čerstvě vytlačené zeleninové, ovocné a zelené šťávy

Škodliviny ve vodě, tedy dusičnany, pesticidy atd. jsou škodlivé i v množstvích menších, než udává norma. Navíc se normy na pitnou vodu stále změkčují. Vyrobte si svou vlastní pitnou vodu.

Možnosti:
1) Odstěhovat se vysoko do hor
2) Filtr na pitnou vodu
3) Destilátor
4) Rozmražený led
5) Sprchový filtr
6) Informační čistění vody

 

3) Odkyselení

Výzkum, který prováděl Doc. Dr. Ing. Ivan Dolejší CSc., přičítá překyselení organismu obrovský podíl na onemocnění rakovinou. Překyselení se projeví nejdříve především na kůži ve formě celulitidy, pórovitosti pleti, nezdravé barvy a vzhledu kůže. Ve vlasech se tvoří lupy a vlasy vypadávají.

Ideální odkyselování je silně zředěnými (až 1:5) čerstvě vylisovanými zeleninovými šťávami, které obsahují mnoho zásaditých minerálů a také informace živých buněk, které umožňují minerálům rychlé vstřebání. Vhodné je jejich pití na lačný žaludek.

Výborné jsou zelené nápoje z bylin a trav mixovaných s vodou a následně scezených (kopřiva, smetánka, jitrocel, ...), naprosto ideální jsou hořké byliny.

Ovocné šťávy pro odkyselování nejsou vhodné. Zdravý organismus ovoce zpracovává zásaditě, překyselenému však neprospějí. Zcela nevhodné jsou pak kupované ovocné šťávy a džusy.

Při lisování odstředivými odšťavňovači a mixery dochází k ničení některých fytonutrientů a enzymů a naše snaha je zbytečná. Pořiďte si pomalootáčový odšťavňovač, který seká a lisuje.

Potřebujeme přijímat zásadotvornou i kyselinotvornou stravu v poměru 80:20, a to proto, aby se nám z přemíry pouze zásadotvorné stravy nezačaly tvořit ledvinové kameny. Tedy potřebujeme střídat obojí.

Odkyselit nestačí skladbou potravin. Návody v knihách nefungují, pokud použijeme potraviny z marketu, protože kyselost způsobuje chemie v nich obsažená.

Co způsobuje kyselost:
1) Kyselinotvorné potraviny
2) Špatné kombinace potravin
3) Stres a záporné emoce
4) Povrchní dýchání
5) Zakyselující nápoje
6) Nedostatek spánku
7) Nedostatek pohybu (špatné prokrvení)
8) Nezdravá střevní mikroflora
9) Nedostatek tekutin
10) Jedy ze znečištění vody, jídla a vzduchu
11) Odpad z vlastní látkové výměny a kvašení ve střevech
12) Velká tělesná námaha (kyselina mléčná)
13) Těžké kovy (rtuť) bránící detoxikaci
14) Nepříznivý vliv alkoholu a léků

Zamezit překyselování organismu lze několika způsoby:
1) Skladba potravin - hodně zeleniny s vlákninou, zralé ovoce, zelené klíčky obilí a výhonky
2) Pití zeleninových šťáv a zelených nápojů z bylin i jezení salátů z bylin silně odkyseluje
3) Zásadité koupele nohou a celého těla
4) Omezení stresu, špatných emocí a přísunu informací
5) Pití zásadité vody a dostatečné pití
6) Důkladné žvýkání potravy
7) Hluboké dýchání
8) Potravinové doplňky - Bitterstern
9) Relaxace, odpočinek, spánek
10) Pohyb bez přílišné námahy
11) Delší žvýkání jídla
12) Detoxikovat se
13) Ajurvédské oleje pro odkyselení kůží
14) Zázvorový čaj
15) Zásadité doplňky stravy
16) Aloe barbadensis
17) Chlorella
18) Kamut
19) Acidózní masáž

Na stránce Překyselení organismu je seznam potravin způsobujících kyselost a potravin způsobujících zahlenění, ale také seznam potravin zásadotvorných. Je tam také popsáno použití zásaditých koupelí a způsoby měření pH.

 

4) Detoxikace

Jedy z těla vylučujeme pomocí detoxikačních orgánů: plícemi, kůží, močovým měchýřem, střevy, vlasy, játry, ledvinami, krevním oběhem, lymfatickým systémem za pomoci čisté vody. Samotným pitím destilované vody dochází k tak silné detoxikaci, že je považována za otravu destilovanou vodou. Pozor, technická destilovaná voda skutečně jedovatá být může!

Před prováděním detoxikace, především střev, je nutno provést nejdřív odkyselení! Je potřeba při detoxikačních kůrách denně lehce cvičit. Kromě pití vody je dobré pít zředěné syrové zeleninové, případně i ovocné šťávy. Pokud dostaneme chuť, jezme syrové ovoce a zeleninu. Je potřeba se během detoxikace zcela vyhýbat koncentrované stravě (semena, luštěniny, ořechy, maso). Pokud je nám během detoxikace chladno, pomůže horký zázvorový čaj, případně pohyb.

Postupně detoxikujeme organismus od produktů vyměšování vlastních buněk i od toxinů a hlenů pocházejících z vnějších vlivů (potrava, voda, atd.) v následujícím pořadí.

Vzhledem k tomu, že při detoxikaci jsou uvolňovány jedy a odpady z těla, je potřeba zvýšit dodávky minerálů, vitamínů, fytonutrientů a enzymů pomocí čerstvých zeleninových a ovocných šťáv nebo rostlinných potravinových doplňků.

Kúry pročišťování střev by neměly zásadně provádět těhotné ženy. Také během doby kojení jsou tyto kúry jen málo vhodné, protože se při nich uvolňují jedy, které by se mohly dostat do mateřského mléka.

Detoxikace střev

Nejúčinnější je u jedlíků masa a průmyslových potravin, protože mají největší usazeniny.

Detoxikovaná zdravá střeva zajišťují optimální příjem živin z potravy i vylučování produktů trávení, dále se již sama pročišťují od zbytků potravy a neprobíhá v nich kvašení a hnití.

Očistné prostředky:
1) Šankhaprakšálana (Shank prakshalana)
2) Výplach střeva - kolonová hydroterapie
3) Klystýr (nálev)
4) Detoxikační půst
5) Psyllium - jitrocel indický
6) Yucca (juka)

Podpora detoxikace:
1) Aloe barbadensis
2) Guduchi
3) Lapacho
4) Kasie obecná, Cassia fistula
5) Spirulina
6) Chlorella
7) Kamut
8) Chufa
9) Automasáž břicha
10) Angrešt

Detoxikace ústní dutiny a jazyka

1) Sezamový olej - výplachy
2) Slunečnicový olej (lisovaný zastudena)
3) Čištění jazyka lžící

Obnova střevní mikroflóry

Střevní flóra by se měla skládat z 85 % z laktobakterií a maximálně z 15 % z bakterií coli. Bohužel je tomu většinou naopak.

Pomoci mohou:
1) Probiotika

Musí být zajištěno, aby se kapsle rozpadla teprve na konci tenkého střeva. Laktobakterie v jimi obohaceném jogurtu jsou zničeny již v žaludku kyselinou solnou. Takže jen vyhodíte denně peníze za iluzi získanou z reklamy.
2) Zelí
3) Cibule
4) Topinambury
5) Syrová zelenina a ovoce

6) Spirulina

Odstranění těžkých kovů

Pozor! Na rozdíl od literatury jsme očistu od těžkých kovů zařadili o hodně dopředu, a to proto, že mnohé další detoxikační procedury používají prostředky uvolňující těžké kovy ze tkání, ale jaksi už nemyslí na to, že je potřeba uvolněné kovy ve střevech navázat nejlépe na chlorellu a zbavit se jich. Bez použití chlorelly se kovy pouze uvolní a jelikož se nemají na co navázat, vracejí se zpět k uložení do tkání, ale část se může uložit v nervech a zaděláváme si předpoklady ke vzniku demence nebo Alzheimerovy choroby. Podobné, ale slabší účinky při vázání těžkých kovů ve střevě mají jablka.

Rtuť se do organismu dostává především z amalgámových zubních výplní, méně pak v rybách a mořských plodech, ale také drůbeží krmenou rybí moučkou. Rtuť brání ve vylučování dalších toxinů z těla. Rtuť je uvolňována kyselými a horkými jídly i žvýkáním třeba žvýkačky. Zde tedy naráží syrová ovocná strava na problém. V bývalém Sovětském svazu byly amalgámové plomby zakázány pro svou jedovatost již v roce 1985, zatímco v českém protektorátu jsou používány dodnes.

Rtuť způsobuje pomalou otravu provázenou bolestmi hlavy, únavou, zhoršením paměti, poruchami chování, nervozitou, krvácením dásní, průjmy, záněty, srdeční aritmií, depresemi, afty, záněty dásní, pachem z úst, migrénou, alergiemi, padáním vlasů, chvěním rukou, astmatem, chudokrevností, poruchami zraku, střevními onemocněními, chorobami ledvin, bolestmi břicha, apatií, Alzheimerovou chorobou, Parkinsonovou chorobou, AIDS, leukémií, rakovinou, ekzémy, vyrážkami, svěděním, poruchami trávení, strumou, aj. Rtutí je otráveno uži miminko v bříšku a vznikají pak poruchy jako např. autismus či atopický ekzém. Je toho snad málo?

Olovo se dostává do těla z výfukovin, z vody a potravin. Kadmium přijímáme při kouření. Další se vdechnou při zpracování kovů a v lakovnách, při postřikování proti hmyzu, ale i při očkování.

Kovy, které se nám dostanou do těla, jsou pravděpodobně příčinou veškerých autoimunitních chorob, jako sklerodermie, lupus, artritida, veškeré potíže štítné žlázy, migréna, chronické onemocnění střevní sliznice, Crohnova choroba.

Těžké kovy ovlivňují již od počátku celý organismus a stávají se příčinou vegetativních a centrálních poruch jako střevních mykóz, nedostatku minerálů a stopových prvků, chybného hospodaření s enzymy a hormony, oslabení imunity, poruch detoxikace.

Také napadení kvasinkami je téměř vždy způsobeno otravou těžkými kovy. Těžké kovy jsou vázány kvasinkami jako ochrana organismu k vázání těžkých kovů, aby se jedy nedostaly do mozku. Kvasinky často zmizí po odstranění těžkých kovů z organismu. Násilnou likvidací kvasinek poškodíme mozek. Tělo odkládá jedy i do tumorů, které si kvůli tomu vytváří.

Při detoxikaci těžkých kovů by neměly být opomenuty prostředky na podporu vylučování ledvinami a játry a také lymfatické drenážní prostředky. Měl by být také hojně doplňován vitamín C.

K detoxikaci organismu od těžkých kovů lze použít (vždy v kombinaci s chlorellou):
1) Chlorella
2) Česnek kuchyňský, Allium sativum
3) Česnek medvědí, Allium ursinum
4) Koriandr setý, Coriandrum sativum
5) Betel
6) Čerstvá šťáva z bílé tykve
7) Mumio shilajit (šilajit)
8) Indický angrešt amalaki
9) Kapky Bitterstern
10) Zelený ječmen
11) Spirulina
12) Angrešt - uvolňuje těžké kovy

Detoxikace jater a žlučníku

1) Kávové klystýry
2) Chlorella
3) Ostropestřec mariánský
3) Kopřiva dvoudomá, Urtica dioica
4) Pampeliška lékařská, Taraxacum officinale
5) Zlatobýl obecný
6) Bříza bělokorá, Betula pendula - listy
7) Jehlice trnitá, Ononis spinosa
8) Vilín virginský
9) Přeslička rolní, Equisetum arvense
10) Guduchi
11) Artyčok zeleninový, Cynara scolymus
12) Schüsslerova sůl 4, KCl, kalium chloratum
13) Hepatik čaj

Detoxikace kloubů

1) Bobkový list

Odstranění dysbakteriózy a zánětů

Česneková a ovesná kúra
Tato kúra je vhodná až po detoxikaci od těžkých kovů, přestože ji některé knihy doporučují zařadit hned po očistě střev. Raději si před ní znovu proveďte očistu střev. Česnek uvolňuje těžké kovy z tkání a bez současného užívání chlorelly, která kovy na sebe naváže ve střevě nebo bez předchozí detoxikace těžkých kovů se tyto mohou uložit zpět, a to tentokrát do nervových buněk a vést k onemocněním, jako je Alzheimerova choroba.

Detoxikace ledvin

1) Plody jalovce, Jalovec obecný, Juniperus communis
2) Spirulina
3) Ostropestřec mariánský
3) Kopřiva dvoudomá, Urtica dioica
4) Pampeliška lékařská, Taraxacum officinale
5) Zlatobýl obecný
6) Bříza bělokorá, Betula pendula - listy
7) Jehlice trnitá, Ononis spinosa
8) Vilín virginský
9) Přeslička rolní, Equisetum arvense
10) Guduchi

Detoxikace krve a cév

1) Zelený ječmen
2) Plody jalovce, Jalovec obecný, Juniperus communis
3) Jehlice trnitá, Ononis spinosa
4) Kopřiva dvoudomá, Urtica dioica

Detoxikace kůže

1) Delší koupel ve vaně s horkou vodou
2) Sauna, potní kúra, parní lázeň
3) Ajurvédské olejové masáže
4) Teplé zábaly a obklady

Psychické pročištění

Přestaňme si hrát na něco, čím nejsme. Budeme nejzdravější tehdy, pokud dosáhneme svého naplnění, uspokojení a radosti. Skutečné štěstí vychází vždy z našeho vlastního nitra. Nepotřebujeme kvůli němu brát drogy nebo se přecpávat jídlem.

 

5) Eliminace elektromagnetického smogu

Vyhýbat se účinkům radiofrekvenčních elektromagnetických polí, vytvářených nynějšími sítěmi 3G, 4G, Wi-Fi atd. a bránění se nové síti 5G, která má mít podstatně zhoubnější účinky. Většina dnešních Wi-Fi modemů pracuje na frekvenci 2,4 GHz, přičemž naše mikrovlnka pracuje, tedy ohřívá potraviny na frekvenci 2,45 GHz. Grilujeme se zaživa. Veškerá bezdrátová mikrovlnná radiace způsobuje poškození biologických tkání.

„Síť 5G ozáří každého, včetně těch nejzranitelnějších. Radiofrekvenční záření bude škodit těhotným ženám, nenarozeným dětem, malým dětem, starším osobám, hendikepovaným, chronicky nemocným. Docílí se jím ozáření celého našeho prostředí.“
Dr. Ron Powell, bývalý fyzik vlády USA

Záření mobilních telefonů, internetových vysílačů a wi-fi sítí poškozuje lidskou DNA. Způsobuje bolesti hlavy, deprese, únavu, nespavost. Je silně rizikovým faktorem při vzniku rakoviny mozku a srdce, leukémie, Alzheimerovy choroby.

Zvýšená intenzita elektromagnetického záření z wi-fi sítí zvyšuje uvolňování rtuti z amalgámových plomb na dvojnásobek.

Škodlivé je i záření počítačů a jejich monitorů a také televizorů. Elektromagnetické pole začne televize vytvářet pouhým zapnutím do zásuvky. Televize dokonce produkuje slabé rentgenové záření. V neposlední řadě některé z nás televize připravuje o kus života, protože nám pouze vnucuje cizí, vymyšlené životy televizních hrdinů, namísto abychom prožívali životy vlastní.

Pro telefonování přednostně používat:
1) Pevnou linku se sluchátkem s kabelem
2) Internetový telefon s připojením kabelem a sluchátkem s kabelem
3) Skype nebo jinou, méně špehující internetovou službu
4) Setkávat se raději osobně a vůbec netelefonovat
5) Snažit se netelefonovat s mobilem tam, kde je slabý signál

Na noc vypínat wi-fi nebo se rovnou připojit k internetu pouze kabelem a wi-fi nechat vypnutou pořád. Na noc vypnout mobilní telefon a pořídit si obyčejný mechanický nebo bateriový budík. Ne budík na 220 V. Škodlivý je pro člověka také střídavý proud s jeho poli. Záření vzniká i v okolí vedení elektřiny, pokud nejsou použity stíněné kabely.

Jedná se ve všech výše uvedených případech o energie a informace, s nimiž si lidský organismus neporadí, a které mu škodí.

Zvážit stavební úpravy:
1) Omezení, zrušení nebo manuální či automatické vypínání elektrických okruhů v ložnici i za zdí
2) Výměna stávající kabeláže elektrického vedení za stíněné kabely
3) Instalace kovových fólií do oken
4) Instalace jemných kovových sítí nebo fólií pod omítku stěn, na stropy, půdy nebo střechy kvůli okolí, které neovlivníte
5) Použití bytových textilií s vetkanou kovovou sítí k vytvoření stíněného prostoru
6) Instalace jednosměrné napájecí sítě

 

6) Omezit nebo zcela vyloučit léky

Vyhýbat se syntetickým doplňkům stravy a lékům, pokud to není nezbytné, mají vedlejší účinky a některé látky z nich se hromadí v těle. Vedlejší účinky léků jsou čtvrtou nejčastější příčinou úmrtí. [22]

Některé klinické testy jsou podplacené. Bývá rozdíl mezi na pohled stejnými léky v lékárně a mnohem kvalitnějšími léky v nemocnici.

Potravinové doplňky musí být vždy rostlinného původu, aby mohly být organismem optimálně využity. Tělo je musí být schopno cítit jako potravinu. Potravinové doplňky neobsahují většinou podpůrné látky pro vstřebání a je lepší nebrat nic.

 

7) Omezit škodliviny ve vzduchu

Mezi škodliviny ve vzduchu se řadí výfukové plyny aut, lodí, letadel, elektráren, komínů, letecky rozprašované látky, prach, formaldehyd a jiné chemikálie z nábytku, staveb, oděvů a dalších průmyslových výrobků a výrob, z chemických postřiků v zemědělství. Tedy stejné problémy jako u vody, neboť do vody se ze vzduchu časem dostanou chemikálie, mikroplasty a nanočástice, jedovaté kovy, atd.

Údajně má ČR jedny z nejnižších poplatků za průlet tranzitních letadel, a proto nám toho nad hlavami tolik létá. Vinou špatných nebo snad dokonce uplacených politiků.

Velmi jednoduchým prostředkem ke zlepšení vzduchu doma i na pracovišti je domácí pěstování rostlin. Ty nám pak zdarma vyrábějí kyslík k dýchání. Lze zakoupit také čističky vzduchu. Ty jsou ale hlučné, spotřebovávají proud a nejsou tak hezké jako živé rostliny.

 

8) Omezit stres

Vyhýbat se stresu. Stres způsobuje mimo jiné kyselost organismu. Stres je způsobován přemírou informací, které nestíháme zpracovávat. Velké zlepšení může někomu přinést již pouhé „odstřižení se“ od sociálních sítí. Ty už dnes stejně nejsou svobodné jako dřív. Velkou část stresu se dá odstranit tím, že se nebudeme honit za zbytečnými hračkami vnucovanými nám v televizní a jiné reklamě. Zbavit se televize přináší spoustu času na vlastní život a zbaví nás spousty negativních emocí. Zbavme se nenasytnosti, strachu, zloby a budeme déle a zdravěji žít.

Zvýšená produkce stresového hormonu kortizolu má důsledek ukládání tuku na břiše, potíže s krevním tlakem, snižuje množství pohlavních hormonů, snižuje imunitu, způsobuje bolesti zad i hlavy, výpadky paměti, zvýšení hladiny cukru, zhoršení akné, nespavost, zvyšuje riziko infarktu, zhoršuje astma, vyvolává touhu po kalorickém jídle.

Nezapomínejme, že člověk má také sociální potřeby. Užívejme si společnost rodiny i přátel. Nikdo tu není navždy. Nenahrazujme potřebu citů přemírou jídla.

Co dělat proti stresu:
1) Zrušit své profily v sociálních sítích a raději si popovídat osobně
2) Vyhodit televizi - současně s ní se zbavíme škodlivého zdroje záření
3) Nepouštět si rozhlas a omezit i pouštění hudby
4) Zavést pravidelný denní rytmus
5) Chodit brzy spát a brzy vstávat
6) Nehonit se za zbytečnostma
7) Zbavit se obezity
8) Smířit se s prací, kterou máme nebo si najít jinou
9) Odpustit lidem kolem sebe
10) Meditovat
11) Pohyb pomáhá odstranit škodliviny ze stresu
12) Posilovat pozitivní myšlení
13) Žít podle vlastních schopností

 

9) Vyloučit karcinogeny

Vyhýbat se karcinogenům. Karcinogenní jsou některá éčka v potravinách, kouření, azbest, drogy, jedy, léky, záření, uzeniny, grilování, ...

 

10) Vyhýbat se volným radikálům

Vyhýbat se volným radikálům a dostatečně přijímat v potravě antioxidanty.

 

11) Udržovat si přiměřenou váhu

Udržovat si nízkou váhu a tím pádem nízkou hladinu cholesterolu - k tomu máme několik možností pro kombinaci, viz stránka obezita. Tahat kila navíc organismu neprospívá.

 

12) Pravidelně cvičit

Věnovat se každý den alespoň 15 minut aktivnímu pohybu. Je potřeba rozvádět kyslík rovnoměrně po těle.

 

13) Zatemňovat

Světelnému smogu se můžeme ubránit tím, že na noc důkladně zatemníme okno v ložnici. Pořídit si můžeme speciální vícevrstvé závěsy nebo spojit několik látek.

 

14) Ticho léčí

Hluk snižuje výkonnost a imunitu, zvyšuje riziko infarktu, způsobuje nespavost, únavu, deprese, podrážděnost, poruchy paměti a pozornosti, zvýšení krevního tlaku a další.

Zvažme stavební úpravy svého domu nebo bytu pro odhlučnění od okolí. Případně také použít plot z plného těžkého materiálu, především na straně k veřejné komunikaci.
Při práci s hlučným nářadím nebo stroji používejme sluchátka.

Je nutné se dobrovolně vystavovat hluku z televize nebo rádia?

 

15) Očkování?

Očkování přináší víc škody než užitku, oslabuje imunitní systém a obsahuje těžké kovy.

 

16) Feng Shui

Umění Feng-šuej se pokouší nastolit harmonii v prostoru a umožnit nerušené plynutí energie. Takovým prostorem může být například byt, dům, pracoviště, zahrada nebo město.

Člověk má také estetické potřeby. Ať už v bydlení nebo při odpočinku a jídle.

Geopatogenní zóny blokují autoregulační schopnost organismu. Zabraňují sebeuzdravujícím procesům. Je dobré si nechat sensibilním člověkem nechat proměřit patogenní zóny v bytě. Říká se, že bychom se měli vyhýbat tomu, aby podzemní pramen přetínal napříč naši postel a že je zdravější spát po směru toku podzemní vody, tedy v podstatě s nohama dolů z kopce.

Výbornou službu nám může udělat pes, který si lehne na místo bez geopatogenních zón, ideální pro umístění postele. Dříve se i domy stavěly tam, kde zvířata ráda odpočívala. Kočky se ovšem naopak rády zdržují na místech s geopatogenním stresem. Zatímco v Německu se provádí běžně průzkum geopatogenních zón před stavbou rodinných domů již od dvacátých let dvacátého století, u nás jsou lidé, kteří na tuto problematiku upozorňují, považováni za blázny. Tedy ještě i po sto letech.

 

17) Příroda

Pobyt na čerstvém vzduchu a na slunci v přírodě posílí naši imunitu a dovolí nám přijímat kosmickou energii. Namísto toho se zavíráme doma u televizorů a počítačů.

 

18) Pořádek a jídlo

Dbejte vždy na pořádek doma i na pracovišti. Chaos nepřispívá k našemu zdraví, zato romantický, teplý, bezpečný a útulný domov ano. Musíme se rádi vracet domů. Jinak se budeme užírat, a to ne jen v přeneseném slova smyslu, ale doslova. Jídlo je pouze náhradní uspokojení za jiné potřeby. Jídlem se nemůžeme utěšovat ani odměňovat. Už vůbec ho nelze používat jako prostředek proti stresu, protože jídlo se pak špatně stráví a my tloustneme. Neužírejme se, obrazně ani doslova, zkracuje to život.

 

Zkušenosti

Můžete nám poslat na mail
fotodoma@gmail.com
vaše vlastní zkušenosti se změnou životního stylu. Uveřejníme je na stránce Zkušenosti, kde už jsou nyní některé k přečtení. Máte další podněty a nápady, co na stránku doplnit? Napište nám!

 

Kam dál

Na rozcestník zdraví, potravin, vitamínů a minerálů navazují stránky Přírodní léčiva, kde jsou podrobněji zpracovány stránky rakovina, obezita, lupénka, dna a překyselení organismu

Dlouhověkost
Éčka
Přírodní léčiva
Vápník
Vitamín C - kniha ke stažení

 

Varování

Bezpečnost použití rostlin, léčiv, potravinových doplňků a prostředků i diagnózu své choroby vždy konzultujte se svým lékařem. Provozovatel webu nenese odpovědnost za správnost informací, ani za nedopatření, nesprávný výklad nebo jakákoli nesprávná rozhodnutí učiněná na základě informací zde uvedených. Jedná se pouze o soupis získaných informací, které většinou nebyly ověřovány. Další informace jsou obsaženy v uvedených zdrojích literatury a na internetu. Účelem této stránky není podněcovat návštěvníka k samoléčení své nemoci. Kdo se chce léčit, musí vždy navštívit svého odborného lékaře. Účelem je pouze informace o používaných nebo starých alternativních možnostech léčby a prevence nemocí. Zde uvedené informace rozhodně neslouží jako náhrada za radu vydanou lékařem.

 

Literatura

[10] Pryč s kyselostí (Kurt Tepperwein, nakl. Noxi 2011)
[20] Jak vyléčit 200 nejčastějších nemocí (Gennadij Malachov, Eugenika 2007)
[21] Pravda o doplňcích stravy (Brian R. Clement, Ph.D., Mladá fronta 2016)
[22] Nespěchejte do rakve (Tomáš Kašpar, Akademie úspěchu, 2013)
[23] Sám sobě doktorem (Jiří Cingroš, EUROMEDIA GROUP a.s., 2003)
[24] Hladovění pro zdraví (MUDr. Vilma Partyková, Impuls, 2017)
[25] Detoxikace, odkyselení, pročištění celého těla (Weise Otfried D., Fontána 2002)
[26] Omládněte (Norman Wardhaugh Walker, FIN 1995)
[28] Krutá hra o tvé zdraví (Tomáš Kašpar, Akademie úspěchu, 2016)
[29] Život bez pšenice (William Davis, Jota 2013)








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist