Fotodoma

Fotodoma » Zdraví » Kamut

Kamut

POZOR! Bezpečnost použití rostlin, léčiv, potravinových doplňků a prostředků i diagnózu své choroby vždy konzultujte se svým lékařem. Provozovatel webu nenese odpovědnost za správnost informací, ani za nedopatření, nesprávný výklad nebo jakákoli nesprávná rozhodnutí učiněná na základě informací zde uvedených. Jedná se zde pouze o soupis získaných informací, které většinou nebyly ověřovány. Další informace jsou obsaženy v uvedených zdrojích literatury a na internetu. Účelem této stránky není podněcovat návštěvníka k samoléčení své nemoci. Kdo se chce léčit, musí vždy navštívit svého odborného lékaře. Účelem je pouze informace o používaných nebo starých alternativních možnostech léčby a prevence nemocí. Zde uvedené informace rozhodně neslouží jako náhrada za radu vydanou lékařem.

Snubak.cz, svatební oznámení a snubní prsteny

 

Kamut je starodávným nehybridním druhem pšenice nasládlé chuti a zlatavé barvy s vysokým obsahem bílkovin. Byla nalezena v egyptských pyramidách. Obsahuje více proteinu, tuku a minerálů než pšenice a ostatní běžně pěstované formy obilí. Obsah aminokyselin je podstatně příznivější než u pšenice. Řadí se mezi antioxidanty. Má značné zásadité působení a používá se při detoxikačních, pročišťovacích a odkyselovacích kůrách.

Má dvojnásobnou velikost zrna a vyšší obsahem živin v porovnání s klasickou pšenicí. Kamut je zdrojem vlákniny a obsahuje 20 % bílkovin.

Šťáva se suší při maximální teplotě 31°C, přičemž tato teplota nesmí být překročena, aby se zabránilo zničení obsahu fytonutrientů a enzymů a produkt si zachoval kvalitu syrové stravy.

Má široké využití v kuchyni. Vyrobíme z ní celozrnnou mouku nebo ji můžeme uvařit jako přílohu. Hodí se také jako zavářka či součást nádivky, uvařeným kamutem můžeme nahradit rýži v rizotu, ze zrn si můžeme pomocí mlýnku namlít vlastní celozrnnou mouku, uvařeným zrnem můžeme také naplnit rajčata, papriky nebo zelné listy, dobře hodí jako zavářka do pokrmů jako jsou krémové polévky.

 

Literatura

[25] Detoxikace, odkyselení, pročištění celého těla (Weise Otfried D., Fontána 2002)
Internetové zdroje








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist