Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Hrášková polévka

Hrášková polévka dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 25 dkg hráškových lusků
• 3 dkg másla
• 5 dkg mouky
• sůl
• 3 lžíce sladké smetany
• 1 žloutek neb vejce
• na špičku nože květu
• zelená petrželka

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hráškovou polévku

Pěkný mladý zelený hrách vyluštíme a dáme vařit do osolené vody na polévku. Oprané prázdné sloupnuté lusky zvlášť uvaříme. Z másla a mouky upražíme si světležlutou jíšku, zalijeme ji vodou z lusek a dobře umíchanou nalijeme do hráškové polévky a dobře vše povaříme. Před podáváním umícháme v polévkové míse smetanu se žloutkem, tluč. květem, zelenou petrželkou a stále míchajíce nalijeme do ní polévku.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.