Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Polévky masové

Polévky masové dle Sandtnerové

Masová polévka jest prostou pochutinou, protože má nepatrnou výživnost; ale budí chuť k jídlu a působí dráždivě na nervy. Vaří-li se maso, přejde z něho do polévky pouze část aromatických látek, něco solí a jen asi 0,5% bílkoviny, tedy množství, které tělo zvlášť neposiluje. Cena hovězí polévky je v tom, co do ní bylo zavařeno neb vloženo.

Z masa mladých zvířat není polévka tak silná jako z dobytčat starších, poněvadž u oněch není ještě tak vyvinuta kořenná látka masová, která činí polévku chutnou. Také maso z krávy hodí se lépe na polévku než-li maso z vola.

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Druhy masových polévek dle Marie Janků-Sandtnerové

Bouillon
Brzlíková polévka
Dršťková polévka
Francouzská zeleninová polévka
Gulášová polévka
Hovězí polévka
Jaternicová polévka
Játrová polévka
Královská polévka
Ledvinková polévka
Ledvinková polévka 2
Mozečková polévka
Nepravá hovězí polévka
Nepravá želvová polévka
Oháňková polévka
Ovarová polévka
Polévka kroupová s telecím a vepřovým
Polévka pro nemocné
Polévka ragout
Polévka rybí
Polévka z husích drůbků
Polévka z kostí
Polévka z plic
Polévka z vepřového masa
Polévka z vepřového srdce
Polévka ze slepice
Polévka ze sleziny s kroupami
Polská polévka
Ruská polévka Boršč
Rychlá hovězí polévka
Ságová polévka
Telecí polévka
Uzená polévka s praženou krupicí

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.