Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Jaternicová polévka

Jaternicová polévka dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 15 dkg vepřového masa (raménko)
• sůl
• 5 dkg zeleniny
• 1/4 vepřové krve
• 5 dkg krup nebo 15 dkg brambor
• 2 dkg sádla
• 2 dkg cibulky
• majoránka
• 4 zrnka tlučeného pepře
• malý stroužek česneku
• na špičku nože zázvoru

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na jaternicovou polévku

Do osolené, odměřené, vlahé vody na polévku vložíme vepřové maso a na nudličky nakrájenou zeleninu a vše uvaříme do měkka. Poté maso vyndáme, nakrájíme na drobné kostečky, dáme zpět do polévky, načež přidáme do ní dobrou, procezenou vepřovou krev, zvlášť do měkka uvařené kroupy a na sádle usmaženou, drobně nakrájenou cibulku. Dle chuti okořeníme polévku majoránkou, tlučeným pepřem, strouhaným zázvorem, utřeným česnekem a povaříme ji. Místo krup můžeme v polévce povařiti na kostečky nakrájené brambory.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist