Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Polévka ragout

Polévka ragout dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 2 dkg másla
• 2 dkg cibule
• sůl
• 10 dkg telecího masa
• 1 menší telecí brzlík
• 1 vepř. jazyk
• 1/4 kuřete
• 2 hřiby
• 1 dkg másla
• 10 dkg chřestu
• 5 dkg hrášku
• 1/2 růže malého květáku
• jíška z 3 dkg másla a 3,5 dkg mouky
• 3 lžíce sladké smetany
• 1 žloutek
• zelená pažitka neb petrželka

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na polévku ragout

V kastrole na másle si usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme telecí maso, osolíme je a malou chvíli dusíme. Pak k němu přidáme kuře a brzlík a vše udusíme do měkka. Při dušení maso podlijeme vodou. V osolené vodě na polévku povaříme (ovšem dříve zředěnou) žlutou jíšku, načež přidáme do polévky na růžičky rozebraný, očištěný květák, zelený čerstvý neb konservovaný hrášek, nakrájený chřest a na másle udušené, na lístky nakrájené hříbky. Dále přidáme i s polévkou vařený, oloupaný, na kostečky nakrájený vepřový nebo telecí jazýček, udušené, na kostečky nakrájené telecí maso, brzlík, kostí zbavené kuře i šťávu z dušení a polévku ještě dobře povaříme. Před podáváním přidáme do ní v mléce nebo ve smetaně umíchaný žloutek, tlučený pepř a sekanou zelenou pažitku neb petrželku. Jako vložku podáváme mozečkový svítek.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.