Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Ovarová polévka

Ovarová polévka dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 2 l vody
• sůl
• 10 dkg zeleniny
• 3 dkg cibule
• 1/2 vepřové hlavy
• 2 dkg krupice neb udušené krupky
• (2,5 dkg krup - 4 dkg másla a 0,75 l polévky z hlavy)
• zelená petržel
• tlučený pepř

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na ovarovou polévku

V osolené vodě s nakrájenou zeleninou a cibulí povaříme očištěnou vepřovou hlavu (bez mozečku). Měkkou hlavu vyndáme a do polévky, stále míchajíce, zavaříme krupici. Nebo vložíme do polévky zvlášť udušené kroupy. Před podáváním přidáme zelenou sekanou petrželku, okořeníme ji tlučeným pepřem a podáváme.

Vepřovou hlavu upravíme na mísu a podáváme k ní ustrouhaný křen, nebo kdo rád s hořčicí a chlebem, aneb kyselý křen s jablky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist