Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Gulášová polévka

Gulášová polévka dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 25 dkg masa hovězího
• 10 dkg masa vepřového
• sůl
• 5 dkg másla neb morku
• 3 dkg cibule
• 5 dkg mouky
• 8 dkg zeleniny
• na špičku nože kmínu a tlučeného pepře
• 25 dkg brambor
• 2 rajská jablíčka nebo lžíce rajské zavařeniny

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na gulášovou polévku

Hovězí maso (od péra) a vepřové maso rychle opereme, nakrájíme na kostečky a osolíme. V kastrole na dobře rozpáleném másle neb rozehřátém morku si usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibuli, do ní vložíme připravené maso, rajská jablíčka a chvíli dusíme. Po chvíli zaprášíme moukou, podusíme, aby mouka ztratila syrovou chuť, zamícháme, zalijeme polévkou ze zeleniny a maso udusíme do měkka. Pak je přidáme do ostatní polévky, do níž vložíme oloupané, na kostečky nakrájené syrové brambory, celý kmín a trochu tlučeného pepře. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist