Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Polévka z vepřového masa

Polévka z vepřového masa
dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1,4 l vody
• sůl
• 12 dkg zeleniny
• 2 dkg másla neb sádla
• 3 dkg cibule
• 30 dkg vepřového ramínka neb bůčku
Jíška:
• 2 dkg másla
• 2 dkg mouky
• 0,125 l mléka
• 1 žloutek
• zelená petržel
• 2,5 dkg krupek
• 0,5 dkg másla

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na polévku z vepřového masa

V osolené vodě povaříme na nudličky nakrájenou všechnu zeleninu (celer, mrkev, petržel, pórek a spařenou kapustu). V kastrole na másle neb sádle usmažíme si drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme na menší kousky nakrájené vepřové maso, osolíme a udusíme do měkka. Pak maso usekáme nebo na masovém strojku umeleme a dáme do zeleninové polévky.

Zvlášť si upravíme z másla a mouky žlutou jíšlu, zředíme ji polévkou, vložíme do ostatní polévky a dobře vše povaříme.

Před podáváním si umícháme v polévkové míse mléko se žloutkem, načež stále míchajíce přilijeme polévku, okořeníme ji sekanou zelenou petrželkou a podáváme.

K polévce můžeme podávati některý svítek nebo do ní zamícháme zvlášť udušené krupky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.