Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Polévka z rajských jablíček

Polévka z rajských jablíček
dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 30 dkg rajských jablíček
• 5 dkg másla
• 3 dkg cibule
• 4 zrnka pepře
• 5 dkg telecích nebo hovězích jater
• 2 hříbky (1/2 dkg suš. hříbků)
• 2 dkg celeru
• 5 dkg mouky
• sůl
• 1 dkg cukru
• 1/8 l červeného vína nebo octa
• 4 dkg rýže
• 1 dkg másla na udušení

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na polévku z rajských jablíček

Na másle s drobně nakrájenou cibulí a pepřem udusíme uškrábaná játra, rozkrájená rajská jablíčka a nakrájený celer. Pak vše zaprášíme moukou, osolíme, posmažíme, zalijeme osolenou vodou na polévku a 3/4 hodiny povaříme. Polévku procedíme nebo prolisujeme, přidáme čerstvé neb sušené hříbky, podle chuti červeného vína nebo octa, cukru a zavaříme do ní nudle, kapánek, moučné noky nebo přidáme zvlášť udušenou rýži.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist