Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Kapustová polévka s hříbky

Kapustová polévka s hříbky
dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1,25 l vody
• sůl
• 25 dkg kosti
• 2 dkg másla
• 2 dkg mouky
• 5 dkg zeleného hrášku
• 3 dkg skelné rýže
• 15 dkg hříbků neb 1/2 dkg suchých hříbků
• 1/8 l mléka
• 3 dkg másla
• 3 dkg cibule celkem
• 1/2 hlávky kapusty (tj. 25 dkg)
• zelená pažitka neb petrželka

Snubak.cz, svatební oznámení a snubní prsteny

 

Recept na kapustovou polévku s hříbky

Očištěné hříbky nakrájíme na plátky a udusíme je na másle s nakrájenou cibulkou. Udušené hříbky jemně usekáme. Zvlášť si udusíme na másle s cibulkou na nudličky nakrájenou, spařenou kapustu. Usekané hříbky smícháme s kapustou. Procezenou polévku z vyvařených hovězích kostí zahustíme řídkou žlutou jíškou, přidáme do ní zelený hrášek, spařenou rýži a hříbky s kapustou. Takto připravenou polévku dobře povaříme. Nežli polévku podáváme, zamícháme do ní sekanou zelenou pažitku nebo petrželku. Na dušení kapusty můžeme použíti místo másla nakrájenou slaninu nebo tučnou šunku. Místo čerstvých hříbků můžeme dáti suché hříbky, dříve v mléce dobře povařené.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Recepty     Rostliny     Přírodní léčiva     Recenze a články
Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.