Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Květáková polévka s parmezánem

Květáková polévka s parmezánem
dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1/2 růže květáku
• sůl
• 4 dkg másla
• 4 dkg mouky
• 2 dkg krupice
• tlučený květ
• 4 dkg zeleniny
• 1/8 l smetany
• 1 žloutek
• 1 dkg parmezánského sýra
• 2 malé hříbky neb 1/2 dkg sušených hříbků
• 3 lžíce mléka

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na květákovou polévku s parmezánem

Květák připravíme a uvaříme jako v předešlém předpise. Do vody, ve které se vařil, přidáme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, čerstvé udušené nebo sušené, v mléce uvařené hříbky, krupici a sůl. Polévku zahustíme světležlutou jíškou a vše dobře povaříme. Pak přidáme květák a před podáváním ve smetaně umíchaný žloutek, strouh. parmezánský sýr, květ a zelenou petržel.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist