Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zavářky » Vaječná ssedlina

Vaječná ssedlina dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1/16 l mléka
• 2 vejce
• 1 žloutek
• 1/2 dkg mouky
• sůl
• na špičku nože květu
• sekaná zelená petrželka
• 2 dkg másla na vymazání hrnečku

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na vaječnou ssedlinu

V mléce nebo smetaně kverláme vejce a žloutek 1/4 hodiny i déle, vše osolíme, přidáme mouku, tluč. květ a zel. petrželku. Směs nalijeme do vymazaného hrnku, načež přiklopíme hrnec dobře přiléhající pokličkou, vložíme jej do většího hrnku s vařící vodou, hrnek rovněž přiklopíme a ssedlinu vaříme v páře 1/2 hodiny. Vařenou ssedlinu pak vyklopíme, nakrájíme na malé stejné plátky nebo kostky, nebo malou lžičkou vykrájíme nočky, které před podáváním vložíme do polévky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist