Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zavářky » Polévkové koření do slabších polévek

Polévkové koření do slabších polévek
dle Sandtnerové

 

Zlaté šperky Svatební oznámení Snubní prsteny Gokna - plastová okna a dveře gokna.cz

 

Recept na polévkové koření do slabších polévek

V kastrole usmažíme do světlehněda na 10 dkg dobře rozehřátého másla, 50 dkg na nudličky nakrájené mrkve a 50 dkg rozkrájené cibule, pak zalijeme poněkud vodou a podusíme. Do hrnce dáme 60 dkg rozkrájeného celeru, petržele, póru, chřestu, květáku, 2 hřiby nebo suché houby (1 dkg), asi 30 g smíšeného utluč. koření, a to: bílý pepř, hřebíček, muškátový oříšek, nové koření (toho nejméně), bobkový list, to vše osolíme, přidáme usmaženou mrkev a cibuli, přilijeme vody a vaříme tak dlouho, až je z toho polotekutá kaše, kterou pak plátnem procedíme.

Mezitím uvaříme si v jiném hrnci 2,5 kg morkových kostí, 2 kg hovězího masa, 1/2 rozkráj. hovězího srdce a 1/2 staré slepice. Vyvařenou polévku procedíme plátnem, z vychladlé odstraníme tuk, vše smícháme se zeleninou, a to na 2,5 kg zeleninového vývaru 1,5 litru polévky, znovu procedíme, nalijeme do lahví a ve studenu uschováme.

Rozpočet pro 5 osob: 1 lžíce koření.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.