Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Zavářky » Masový svítek

Masový svítek dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 10 dkg vařeného masa
• 3 dkg másla
• 2 dkg cibule
• sůl
• 2 zrnka pepře
• majoránka
• petrželka
• 2 dkg másla na umíchání
• 2 žloutky
• 2 bílky
• 5-8 dkg housky
• 2 dkg másla na vymazání
• housku na vysypání

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na masový svítek

Vařené hovězí maso nebo zbytky hovězí pečeně rozsekáme nebo umeleme. V kastrolku na rozpáleném másle usmažíme do růžova drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme rozsekané maso, sůl, tluč. pepř, majoránku, zelenou sekanou petrželku, vše dobře umícháme a malou chvíli dusíme, načež dáme vychladnouti. Zatím si v misce umícháme kousek čerstvého másla, málo soli a žloutky, přidáme studené, udušené maso, z bílků sníh a podle potřeby strouhanou housku. Svítek upečeme jako houskový svítek a nakrájený podáváme k polévce.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist