Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Zelenina » Zapékaný celer s mrkví


Zapékaný celer s mrkví

Zapékaný celer s mrkví

Suroviny

• 1/2 většího celeru
• 2-3 mrkve
• 2 vajíčka
• 150 gramů tvrdého sýra
• sůl
• zeleninové koření třeba Podravka
• 1 menší cibule
• 100-200 gramů slaniny nebo šunky

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na Zapékaný celer s mrkví

Na struhadle nastrouhám nahrubo celer a mrkve. Na kostičky nakrájím uzeninu a cibuli na půlkolečka. Tvrdý sýr nastrouhám také nahrubo.

V míse smíchám celer, mrkev, cibuli, uzeninu a dvě vajíčka (bez skořápek). Někdy je dobré k vajíčkům přidat trochu mléka a našlehat. Dokonale promícchanou směs dochutím podravkou a případně ještě dosolím.

Zapékací misku vytřu olejem a rozprostřu do ní směs. Dám do předehřáté trouby a nezakrytou misku se směsí asi 15 minut peču. Po této době posypu zapékanou směs strouhaným sýrem. Dopékám, až sýr zrůžoví. Jako přílohu mohu doporučit vařené brambory.

 

Fotky

Fotografie Gig_5296938, Zapékaný celer s mrkví Fotografie Gig_5296940, Zapékaný celer s mrkví Fotografie Gig_5296941, Zapékaný celer s mrkví Fotografie Gig_5296943, Zapékaný celer s mrkví Fotografie Gig_5296944, Zapékaný celer s mrkví







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.