Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Vejce » Vejce vařené ve formičkách

Vejce vařené ve formičkách dle Sandtnerové

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na vejce vařené ve formičkách

Do malé porculánové nádobky (kelímku) nalijeme trochu smetany nebo mléka, pak tam dáme osolené, rozšlehané vejce, načež postavíme nádobku do hrnečku s vařící vodou, která dosahuje do polovice nádobky, a vejce vaříme nejméně 8 minut. Poté podáváme vejce i s nádobkou na míse vyzdobené ubrouskem. Na každou osobu počítáme lžíci smetany, vejce a sůl, plátek šunky a kávovou lžičku. hrášku, 1/2 dkg parmezánu.

Porculánové nádobky můžeme vymazati máslem, na něj dát malý plátek šunky, trochu zeleného hrášku, pak teprve smetanu, vejce a na povrch strouhaný parmezán a dát vařit jako předcházející.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.