Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Vejce » Vejce vařené ve formičkách

Vejce vařené ve formičkách dle Sandtnerové

 

Zlaté šperky Svatební oznámení Snubní prsteny Gokna - plastová okna a dveře gokna.cz

 

Recept na vejce vařené ve formičkách

Do malé porculánové nádobky (kelímku) nalijeme trochu smetany nebo mléka, pak tam dáme osolené, rozšlehané vejce, načež postavíme nádobku do hrnečku s vařící vodou, která dosahuje do polovice nádobky, a vejce vaříme nejméně 8 minut. Poté podáváme vejce i s nádobkou na míse vyzdobené ubrouskem. Na každou osobu počítáme lžíci smetany, vejce a sůl, plátek šunky a kávovou lžičku. hrášku, 1/2 dkg parmezánu.

Porculánové nádobky můžeme vymazati máslem, na něj dát malý plátek šunky, trochu zeleného hrášku, pak teprve smetanu, vejce a na povrch strouhaný parmezán a dát vařit jako předcházející.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.