Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Vejce » Vejce plněná dušenými játry

Vejce plněná dušenými játry dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 5 vajec
• 15 dkg husích jater
• 2 dkg másla na udušení
• 6 dkg másla
• 2 vařené žloutky
• sůl
• pepř
• 3 lžíce smetany

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na vejce plněná dušenými játry

Na másle udušená husí játra prolisujeme. V míse si umícháme máslo, vařené, prolisované žloutky, sůl, tlučený pepř, přidáme játra a podle potřeby sladkou smetanu. Po délce rozkrájená, na tvrdo uvařená vajíčka zbavíme žloutků, naplníme je olejovou majonézou a ozdobíme umíchanou hmotou, kterou jsme vložily do kornoutu s hvězdičkovou trubičkou. Vajíčka polijeme aspikem, dáme ztuhnouti do studena, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Vejce můžeme i bez aspiku upraviti.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.