Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Vejce » Pikantní vejce

Pikantní vejce dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 3 sardele
• 2 malé kyselé okurky
• 1/2 dkg kaparů
• 1 šalotku (malou cibulku)
• 3 proutky zel. petržele
• málo kmínu
• 2 dkg másla
• 1 dkg másla
• 5 dkg šunky
• 5 vajec
• sůl
• pepř
• 2 dkg parmezánského sýra
• 1 dkg másla

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na pikantní vejce

Očištěnou sardeli, kyselou okurku, kapary, šalotku (druh malé cibulky), zelenou petržel, trochu kmínu usekáme a vše na másle malou chvíli smažíme. Takto upravenou směs rozetřeme do máslem vymazaných ohnivzdorných formiček, do každé formičky dáme malý kousek šunky, na to roztlučeme vždy vejce, osolíme, opepříme, posypeme je parmezánským sýrem, a do každé formičky navrch dáme kousek dobrého másla. Do většího kastrolu si připravíme vařící vodu, formičky do něho složíme a poklicí přikryté vaříme 4 minuty (vody v kastrole musí býti do 1/2 formičky, aby formičky dobře stály). Pak poklici odstraníme a v horké troubě je necháme 1 minutu.

Hotové formičky otřeme utěrkou, složíme je na mísu ubrouskem vyloženou, ozdobíme je zel. kadeřavou petrželkou a horké podáváme jako předkrm.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.