Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 60 dkg zeleniny (kapusty, mrkve, brukve, celeru, květáku)
• sůl
• 1/4 l mléka
• 7 dkg másla
• 10 dkg mouky
• 4 žloutky
• ze 4 bílků sníh
• 4 dkg másla na formu a pokropení
• 2 dkg parmezánu
• zelená petržel na zdobení

Snubak.cz, svatební oznámení a snubní prsteny

 

Recept na zeleninový nákyp

Očištěnou kapustu, mrkev, celer, brukev, květák ve slané vodě uvaříme do měkka. Měkkou vychladlou zeleninu nakrájíme na malé kostky. V kastrole povaříme v mléce sůl s máslem, načež přisypeme mouku a na plotně umícháme husté těstíčko a dáme vychladnouti. Do studeného těstíčka zamícháme žloutky, přidáme připravenou zeleninu a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdornou nákypovou formu vymažeme máslem, naplníme směsí, povrchu pokropíme máslem a v mírně vytopené troubě pečeme 25 minut. Před podáváním posypeme nákyp strouhaným parmezánským sýrem a ozdobíme zelenou petrželkou.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Recepty     Rostliny     Přírodní léčiva     Recenze a články
Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.