Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 60 dkg zeleniny (kapusty, mrkve, brukve, celeru, květáku)
• sůl
• 1/4 l mléka
• 7 dkg másla
• 10 dkg mouky
• 4 žloutky
• ze 4 bílků sníh
• 4 dkg másla na formu a pokropení
• 2 dkg parmezánu
• zelená petržel na zdobení

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na zeleninový nákyp

Očištěnou kapustu, mrkev, celer, brukev, květák ve slané vodě uvaříme do měkka. Měkkou vychladlou zeleninu nakrájíme na malé kostky. V kastrole povaříme v mléce sůl s máslem, načež přisypeme mouku a na plotně umícháme husté těstíčko a dáme vychladnouti. Do studeného těstíčka zamícháme žloutky, přidáme připravenou zeleninu a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdornou nákypovou formu vymažeme máslem, naplníme směsí, povrchu pokropíme máslem a v mírně vytopené troubě pečeme 25 minut. Před podáváním posypeme nákyp strouhaným parmezánským sýrem a ozdobíme zelenou petrželkou.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.