Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Studená míšeninka na lasturkách

Studená míšeninka na lasturkách dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:

• 2 vařené prolis. žloutky
• 2 syrové žloutky
• sůl
• 3/8 l oleje
• z 1/2 citronu šťáva
• 2 lžíce vinného octa
• 3 zrnka tluč. bílého pepře
• na špičku nože anglické omáčky a hořčice
• 2 lžíce ušlehané smetany
• 20 dkg šunky
• 20 dkg telecí pečeně nebo pečeného kuřete
• 20 dkg vařených brambor
• 3 kyselé malé okurky
• 2 dkg cibule
• 1 dkg kaparů
• ze 2 vajec vařené bílky

Na ozdobu:
• 10 naložených hříbků
• zelená kadeřavá petrželka

Zlaté šperky Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na studenou míšeninku na lasturkách

Do upravené majonézy lehce zamícháme na nudličky nakrájenou libovou šunku, upečenou studenou telecí pečeni neb maso z pečeného kuřete, oloupané na kostečky nakrájené brambory, bílky z uvařených vajec, kyselé oloupané okurky, jemně usekanou cibulku a kapary. Promíchanou míšeninku dáme do studena na 6 hod. Pak ji rozdělíme na lasturky, povrchu na každou lasturku posadíme malý hříbeček v octě naložený a ozdobíme zelenou petrželkou. Lasturky složíme na oválnou mísu papírovou krajkou vyloženou a neseme na stůl. Majonézu si připravíme z vařených žloutků.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.