Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Špenátový nákyp

Špenátový nákyp dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 50 dkg špenátu
• 4 dkg másla
• 4 dkg mouky
• 2 dkg cibule
• 1 mléka
• sůl
• pepř
• 5 žloutků
• 8 dkg parmezánského neb ementálského sýra
• 5 bílků
• 2 dkg másla

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na špenátový nákyp

Přebraný, dobře vypraný špenát uvaříme v osolené vodě, poté jej dáme okapati a jemně usekáme. Zvlášť si připravíme žlutou máslovou jíšku s cibulkou, zředíme ji mlékem na zahoustlou omáčku a povaříme. Do vychladlé omáčky zamícháme žloutky, sůl, pepř, připravený špenát, strouhaný parmezánský sýr a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdorný kastrol vymažeme máslem, naplníme špenátovou směsí a v horké troubě pečeme 1/2 až 3/4 hodiny. Nákyp podáváme v nádobě, ve které se pekl.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.