Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Rýžový puding

Rýžový puding dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 3/8 kg uzeného masa
• 25 dkg rýže
• 3/4 kg brambor
• 3 vejce
• 1 syrové vejce do rýže
• 5 dkg cibule
• 2 dkg másla na usmažení
• 5 dkg másla neb sádla na vymazání formy neb hrnce
• 5 dkg másla neb sádla na polití brambor

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na rýžový puding

Libové uzené maso vložíme do vařící vody a uvaříme je do měkka. Potom je usekáme na kostečky. Skelnou, přebranou, spařenou rýži dáme do kastrolu, zalijeme ji polévkou z uzeného masa, přikryjeme poklici a udusíme v troubě do měkka. Zvlášť uvaříme na tvrdo vejce a oprané brambory ve slupce. Uvařená vejce i měkké, oloupané brambory nakrájíme na koláčky. Jemně nakrájenou cibuli usmažíme na másle do růžova. Do studené, udušené rýže zamícháme dobře syrové vejce.

Pudingovou formu nebo kamenný hrnec vymažeme dobře syrovým máslem neb sádlem a na dně upravíme sekané uzené maso do podoby hvězdiček. Na ně dáme vrstvu rýže, posypeme ji uzeným masem, poté upravíme vrstvu brambor, osolíme je, posypeme je smaženou cibulkou a pokropíme lžičkou másla neb sádla. Na brambory dáme kolečka vajec, malounko je osolíme, dáme opět vrstvu rýže, uzené maso atd. Navrchu musí býti vrstva rýže. Formu uzavřeme (nebo hrnek přikryjeme dobře přiléhající pokličkou a ovážeme jej pergamenovým papírem) a puding vaříme v páře 1 hodinu. Uvařený puding vyklopíme a podáváme jako samostatný pokrm s kompotem.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist