Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Plněná zelená paprika

Plněná zelená paprika dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 5 lusků zelené papriky
• sůl
• 4 dkg másla
• 4 dkg cibulky
• 2 rajská jablíčka
• 1/8 l kyselé smetany
• 2 dkg mouky

Nádivka:
• 2 dkg másla
• 10 dkg rýže
• sůl
• 25 dkg vepřového masa (ramínko) nebo uzeného masa
• 2 dkg slaniny
• 1 vejce
• špetka majoránky

Zlaté šperky Svatební oznámení Snubní prsteny Gokna - plastová okna a dveře gokna.cz

 

Recept na plněné zelené papriky

Sladké zelené papriky opereme. Pak vršky papriky (u stopky) odkrojíme, odstraníme opatrně semena, papriky dvakrát spaříme vařící vodou a necháme na sítě okapati. Potom papriky naplníme připravenou kašovinou a přiklopíme je seříznutým vrškem. V kastrole usmažíme na másle drobně nakrájenou cibulku, do ní vložíme naplněné papriky, podlijeme je asi 2 lžicemi vody, přidáme na špičku nože tlučené červené papriky, sůl a dusíme 1/2 hod. Nakonec přidáme prolisovaná rajská jablíčka, kyselou smetanu s umíchanou moukou a dusíme ještě malou chvíli. Potom papriky urovnáme na mísu, polijeme je procezenou omáčkou a podáváme. Papriky můžeme též podávati jako samostatný pokrm s noky nebo s brambory.

Nádivka: Do udušené studené rýže zamícháme sůl, mleté syrové neb pečené vepřové maso nebo uzené, na drobné kostečky nakrájenou slaninu, vejce a trochu majoránky. Dobře umíchanou nádivkou naplníme lusky papriky.

Jiný způsob: Naplněné lusky dáme vařit 1/2 hod. do hotové procezené rajské omáčky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.