Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Napodobené slučí vnitřnosti

Napodobené slučí vnitřnosti dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• jeden kozlečí kořínek (tj. plíce, srdce, játra a mozeček z hlavičky)
• 3 dkg másla
• 4 dkg cibule (šalotky)
• sůl
• 4 zrnka tluč. pepře
• na špičku nože muškátového oříšku
• 2 cm² citronové kůry
• 1 syrový žloutek
• z citronu šťáva
• 2 dkg másla
• 5 housek (žemlí)
• 3 vejce na tvrdo uvařená
• zelená kadeřavá petržel

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na napodobené slučí vnitřnosti

Kozlečí plíce a srdce uvaříme do měkka. Játra a syrový mozeček utřeme obráceným nožem na jemnou kaši. V kastrole usmažíme na rozpáleném másle jemně nakrájenou cibulku, nejlépe cibulku šalotku. Pak jemně usekáme uvařené plíce a srdce, vše vložíme s utřenými játry a mozečkem do cibulky, osolíme, opepříme, přidáme špetičku strouhaného muškátového oříšku, strouhanou citronovou kůru, míšeninku promícháme a malou chvíli podusíme na plotně. Potom přimícháme žloutek, podle chuti míšeninku okyselíme citronovou šťavou a potíráme jí housky na kolečka nakrájené a na másle trochu osmažené. Na každou potřenou housku položíme koláček vajíčka uvařeného na tvrdo a ozdobíme je zelenou kadeřavou petrželkou. Tento pokrm hodí se jako předkrm, ale též můžeme jej podávati k večeři s hlávkovým salátem.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist