Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Nadívaný celer

Nadívaný celer dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
Na 3-4 celery
• 4 dkg másla
• 2 hřiby nebo 4 pečárky
• 2 dkg mouky

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na nadívaný celer

Celer se omyje, očistí a ve slané vodě na polovic uvaří. Prochladlý nahoře seřízneme, vydlabeme opatrně lžíci, naplníme nádivkou a odříznutý vršek zase přidáme. Máslo necháme na kastrolku zhnědnout (ne spálit), celer v něm opečeme, podlijeme celerovou vodou, přidáme udušené, na lístky nakrájené hřiby nebo pečárky, nebo také v mléce uvařené suché hříbky a celer udusíme do měkka. Šťávu, ve které se celer dusil, zahustíme moukou, povaříme a podle chuti osolíme. Celer podáváme horký.

Nádivka: 2 drobně nakrájené cibulky usmažíme na másle (2 dkg), přidáme do ní 10 dkg vepřového a 10 dkg telecího masa, sůl, pepř, drobně nakrájené 2 malé hříbečky a několik lžic polévky. Nádivku udusíme na plotně. Do vychladlé zamícháme 1 vejce a asi 3-4 dkg strouhané housky.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.