Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Květákový puding

Květákový puding dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 7 dkg másla
• sůl
• 2 žloutky
• 2 housky (10 dkg)
• 2 lžíce mléka
• 1 květák prostřední velikosti neb 25 dkg různé vařené zeleniny
• ze 2 bílků sníh
• 2 dkg másla
• 3 dkg strouhané housky na formu

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na květákový puding

Očištěný, ve slané vodě vypraný květák vložíme do vařící, osolené vody a uvaříme ne příliš do měkka. Rozebereme na růžičky, košťál a odřezky nakrájíme na kostečky a dáme vše vychladnouti. V míse si zatím umícháme máslo se solí a žloutky. Pak přidáme na kostečky nakrájené, mlékem navlhčené housky, z bílků sníh a odřezky z uvařeného květáku. Pudingovou formu vymažeme syrovým máslem, vysypeme houskou, dno formy vyložíme připraveným květákem, pokryjeme umíchanou hmotou a puding vaříme 1 hod. v páře. Jest chuti velice jemné.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist