Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Květák s parmezánem

Květák s parmezánem dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1 velká růže květáku
• 10 dkg uzeného masa nebo šunky
• 2 dkg sýra
• 6 dkg másla
• 1/8 l mléka nebo kyselé smetany
• 1 žloutek
• sůl
• 2 dkg másla
• 3 dkg strouhané housky na formu

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na květák s parmezánem

Ve slané vodě uvařený květák rozloží se v jednotlivé růžičky po sítě a nechá se okapat. Nákypová forma, nejlépe porcelánová, se vymastí, vysype houskou, poklade na dně květákem, který se posype strouhaným sýrem parmezánským, opět poklade květákem, dobře se vše setřese, pokape mlékem s umíchaným žloutkem nebo kyselou smetanou, poklade kousky másla a peče v dobře vytopené troubě 1/2 hodiny. Místo sýra posypeme květák jemně sekaným uzeným masem a sekanou petrželkou. Dáme-li maso tučnější, nemusíme mnoho mastiti.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist