Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Předkrmy » Kobližky z páleného těsta se sýrovým krémem

Kobližky z páleného těsta se sýrovým krémem dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1/4 l vody
• 10 dkg másla
• sůl
• 20 dkg mouky
• 5 vajec
• 1/2 žloutku na potření
• 1 dkg másla na potření plechu.

Krém:
3 dkg másla
• 2 dkg krup. mouky
• 1/8 l mléka
• sůl
• 3 dkg ementálského nebo parmezánského sýra
• 1,5 žloutku
• 4 zrnka tlučeného bílého pepře
• 2 lžíce šlehané smetany

Zlaté šperky Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na kobližky z páleného těsta se sýrovým krémem

Studenou vodu, syrové máslo a na špičku nože soli přivedeme k varu. Poté přisypeme mouku a na plotně vypracujeme těsto, které se nechytá ani kastrolu, ani vařečky, a dáme vychladnouti. Pak přimícháme celá vajíčka jedno po druhém. Umíchané těsto dáme do sáčku s trubičkou a na pomazaný plech vytlačíme malé kobližky. Povrchu je potřeme lehce žloutkem a v horké troubě upečeme. Při pečení kobližek dáme do trouby hrneček s vodou, aby se tvořilo více páry a kobližky byly kypřejší. Pečené kobližky hned rozřízneme a dáme vychladnouti. Pak je naplníme sýrovým krémem a podáváme.

Krém: Z másla a mouky upravíme si světležlutou jíšku, zředíme ji mlékem na hustou omáčku (bechamel) a povaříme. Do vzniklé horké omáčky zamícháme žloutky, sůl, tlučený bílý pepř, strouhaný ementálský neb parmezánský sýr. Do úplně studeného krému zamícháme šlehanou smetanu.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.