Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Polévky » Hřibová polévka


Hřibová polévka

Hřibová polévka

Suroviny

• Hřiby
• Brambory
• Cibule
• Pepř
• Sůl
• Hladká mouka
• 2 lžíce sádla
• Voda
• Zeleninový bujón

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hřibovou polévku

Do hrnce s vodou nasypu oloupané a na kostičky nakrájené brambory. K nim přidám asi dvě hrsti sušených hřibů. Před sušením krájím hříbky na malé kousky, takže je nemusím před vařením namáčet. Pokud sušíte hřiby na velké kousky, tak si je raději namočte předem a polévku vařte v této vodě. Pokud chcete vařit hřibovou polévku ze syrových hřibů, tak začněte s vařením hřibů a brambory dávejte do hrnce trochu později. Jako další přidám pepř, sůl a zeleninový bujón a nechám vařit při střední teplotě plotýnky.

Nyní zásmažka. Nakrájím najemno cibuli a dám ji do malého kastrůlku na rozehřáté sádlo opéct. Jakmile je cibule zrůžovělá, přidám hladkou mouku. Chvilkama promíchávám a jak i mouka začne růžovět, tak zásmažku vleju do hrnce s polévkou. Při vlévání hodně míchám, aby se nenadělaly hrudky v polévce.

 

Fotky

Fotografie Gig_5296911, Hřibová polévka







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.