Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg svíčkové
• 5 dkg slaniny
• 10 dkg zeleniny
• 12 dkg másla
• 5 zrnek pepře
• 3 zrnka nov. koření
• 1 bobkový list
• proutek tymiánu
• svíčkovou necháme naloženou 1 den.
Při pečení:
• 1 cm² citronové kůry
• sůl
• 1/4 l kyselé smetany
• 3 dkg mouky
• z 1/2 citronu šťávy

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na svíčkovou na smetaně

Naloženou svíčkovou (způsob 2) dáme do trouby i se zeleninou, cibulí a kořením a když se máslo, ve kterém bylo maso naloženo rozehřeje, osolíme je, přidáme malý kousek citronové kůry a pečeme v troubě nejdříve bez podlévání tak dlouho, dokud zelenina nezčervená. Pak ji trochu zalijeme vařící vodou neb polévkou z kostí a upečeme svíčkovou (často ji polévajíce šťavou) na všech stranách do měkka a červena. Upečenou svíčkovou nakrájíme, šťávu procedíme, načež z procezené zeleniny odstraníme koření, zeleninu prolisujeme nebo umeleme na masovém strojku a vložíme zpět do šťávy. Takto připravenou šťávu se zeleninou nalijeme do kyselé smetany s rozmíchanou moukou a citronovou šťavou a dobře vše povaříme. Nakrájenou svíčkovou urovnáme na mísu, polijeme dobře omáčkou a zbylou omáčku podáváme v omáčníku. Jako příkrm hodí se houskové knedlíky, obrovský nebo třený knedlík, ale i opečené brambory.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist