Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Italská pečeně

Italská pečeně dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1 kg hov. masa zadního
• 8 dkg slaniny
• sůl
• 5 dkg másla
• zelenina
• 4 dkg cibule
• 1 zrnko nového koření
• 3 zrnka pepře
• zrnko hřebíčku
• asi 1 cm² citr. kůry
• z 1/2 citronu šťáva
• 20 dkg rajských jablek nebo 5 dkg zavařeniny
• 2 dkg mouky
• 1/16 l červeného vína (1/8 l kys. smetany)

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na italskou pečeni

Na másle si usmažíme do světlerůžova na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli, celá zrnka pepře, nové koření, citr. kůru, hřebíček. Pak vložíme zadní hovězí maso protažené slaninou a osolené, zalijeme je polévkou z kostí nebo vařící vodou, přikryjeme a dusíme, až je dostatečně měkké. Potom maso vyndáme, šťávu necháme vysmažiti, zaprášíme ji moukou, podusíme, přidáme rozmačkaná rajská jablíčka nebo zavařeninu z rajských jablíček, zalijeme polévkou z kostí, červeným vínem, citr. šťavou a dobře povaříme. Pak omáčku prolisujeme sítem na nakrájené maso. V omáčce se může též povařiti trochu kys. smetany. Při podávání na stůl ozdobíme pečeni vařenými makarony, které posypeme parmezánským sýrem.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist