Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Hovězí pečeně na smetaně

Hovězí pečeně na smetaně dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg hov, masa zadního
• sůl
• 6 dkg slaniny - 5 dkg másla
• zelenina
• 5 dkg cibule
• bobkový list
• tymián
• 2 zrnka nov. koření
• 5 zrnek pepře
• 2 dkg mouky
• 1/4 l kyselé smetany
• z 1/2 citronu šťáva
• 2 lžíce bílého vína
• 1/2 dkg cukru

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hovězí pečeni na smetaně

Na rozpáleném másle si usmažíme do růžova na lístky nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a koření, vše zalijeme polévkou z kostí, přidáme osolené, slaninou protažené zadní hovězí maso, přikryjeme a udusíme do měkka. Mezi pečením poléváme maso šťavou, a je-li třeba, přilijeme horké vody nebo polévky. S měkkého masa odstraníme poklici a dáme je do trouby zčervenati. Pak maso vyndáme a nakrájíme, šťávu dáme vysmažiti, zasypeme ji moukou a trochu podusíme. Pak ji zalijeme polévkou z kostí, kyselou smetanou, ve které jest umícháno trochu citronové šťávy, bílého vína a šťávu dobře povaříme. Potom omáčku podle chuti osolíme, okyselíme nebo osladíme do žluta upraženým cukrem a procedíme jemným sítem na maso. Jako příkrm podáváme knedlík, noky a pod.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.