Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Hovězí pečeně na hříbkách

Hovězí pečeně na hříbkách dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg květového hovězího masa
• sůl
• 10 dkg slaniny
• 8 dkg másla
• 8 dkg cibule
• 2 dkg krupičkové mouky
• 4 kapky Maggiho koření.
Na 5 hříbků
• sůl
• kmín
• 2 dkg másla na dušení

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hovězí pečeni na hříbkách

Hovězí květové maso lehce opereme, otřeme utěrkou, naklepeme a osolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso jí prostrkáme. Do pekáče dáme zbytky slaniny na kostečky nakrájené, kousek másla, a když slanina zesklovatí, přidáme do ní nakrájenou cibulku a usmažíme ji. Do usmažené vložíme připravené maso, zalijeme je polévkou z kostí neb jen vařící vodou a v troubě maso upečeme po obou stranách do měkka a do červena. Čerstvé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky a opereme. V kastrole rozpálíme kousek másla a kmín; poté přidáme hříbky, které chvíli podusíme. Upečenou pečeni nakrájíme na plátky. Šťávu, ve které se maso peklo, zaprášíme moukou, podusíme ji, načež ji zalijeme vařící vodou, přikapeme několik kapek Maggiho koření, přidáme udušené hříbky a znovu ji povaříme. Nakrájené maso upravíme na mísu, polijeme omáčkou a podáváme k němu dušenou rýži nebo ji obložíme některou dušenou zeleninou.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.