Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Hovězí pečeně anglická

Hovězí pečeně anglická dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 1 kg roštěnce (nízký bok)
• sůl
• pepř
• 10 dkg loje
• 8 dkg másla
• (1 dkg mouky)

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na hovězí pečeni anglickou

(Roastbeef)

Maso z hovězího roštěnce (hřbetu) prvotřídního kusu, nejlépe volské, dobře odleželé, zbavíme kostí, kůže a tuku, naklepeme je, osolíme a opepříme a opečeme je v rozpáleném loji na pekáči v troubě na každé straně 10 minut, a to tak, aby pečeně byla uvnitř krvavá. Pak lůj slijeme, do pekáče nalijeme rozpálené máslo a maso opékáme na každé straně 8 minut, aby se utvořila šťáva. Pak maso tence nakrájíme, polijeme šťavou a pečeni podáváme obloženou různou zeleninou, smaženými brambory, se saláty, ale také jen s hořčicí. Chceme-li připraviti více omáčky, musíme šťávu zaprášiti moukou, zalíti polévkou z kostí a povařiti.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist