Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Hovězí maso s uzenkami

Hovězí maso s uzenkami dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg hovězího masa z kýty
• sůl
• 3 krátké uzenky (párky)
• 10 dkg másla
• 10 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
• 4 dkg cibule
• 2 dkg mouky

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na hovězí maso s uzenkami

Lehce oprané hovězí maso z kýty otřeme, naklepeme a osolíme. Potom do něho uděláme ostrým špičatým nožem dlouhé otvory, do kterých vložíme menší půlky uzenek, načež otvory nad uzenkami zašijeme nebo je zašpejlíme tenkou špejlí. Na rozpáleném másle usmažíme do růžova kořenovou zeleninu na plátky nakrájenou a cibuli, načež přidáme maso, polijeme je máslem a často polévajíce šťavou a podlévajíce polévkou z kostí upečeme je na obou stranách do měkka. Měkké maso nakrájíme a složíme úhledně na mísu. Šťávu dáme na plotnu vysmahnouti, zaprášíme ji moukou, podusíme, zředíme polévkou z kostí, dobře povaříme a pak prolisujeme. Část jí nalijeme na maso, ostatní podáváme v omáčníku. Do omáčky můžeme přidati několik kapek Maggiho koření. K masu podáváme bramborový salát.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.