Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Roštěnky na kmíně

Roštěnky na kmíně

Suroviny

• 4 plátky masa (nebo víc, podle hladu), můžeme použít vepřové, hovězí i kuřecí
• sůl
• pepř
• kmín
• hladká mouka
• olej na opečení masa
• 1 cibule (taková střední velikost)
• sádlo (trochu na opečení cibulky)
• voda (na podlití masa)
• česnek nebo houby (podle chuti)

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na Roštěnky na kmíně

Hovězí nebo vepřové maso nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, trošku posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran.

Jednu středně velkou cibuli nakrájíme na drobné kousky a ve větším kastrolu, na rozehřátém sádle osmažíme do růžova. K cibulce přidáme plátky masa a podlejeme vodou. Vody dáme tolik, aby v ní bylo maso ponořené. Můžeme přidat rozetřený česnek, množství podle chuti. Kdo chce, může předat třeba houby. Je dobré je předem namočit, třeba na půl hodinky.

Maso dusíme do měkka a promícháváme, aby se nepřipálilo. Můžeme ještě dochutit pepřem nebo dosolit. Pokud je šťáva řídká, zahustíme ji. Hladkou mouku ( pro začátek 1 polévkovou lžíci) rozšleháme v trošce studené vody a přes sítko nalijeme do šťávy a zamícháme.

Jako přílohu můžeme uvařit brambory, rýži nebo těstoviny.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist