Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Roštěnky na kmíně

Roštěnky na kmíně

Suroviny

• 4 plátky masa (nebo víc, podle hladu), můžeme použít vepřové, hovězí i kuřecí
• sůl
• pepř
• kmín
• hladká mouka
• olej na opečení masa
• 1 cibule (taková střední velikost)
• sádlo (trochu na opečení cibulky)
• voda (na podlití masa)
• česnek nebo houby (podle chuti)

Zlaté šperky Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na Roštěnky na kmíně

Hovězí nebo vepřové maso nakrájíme na tenké plátky. Naklepeme je, osolíme, opepříme, trošku posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce. Na rozehřátém oleji opečeme z obou stran.

Jednu středně velkou cibuli nakrájíme na drobné kousky a ve větším kastrolu, na rozehřátém sádle osmažíme do růžova. K cibulce přidáme plátky masa a podlejeme vodou. Vody dáme tolik, aby v ní bylo maso ponořené. Můžeme přidat rozetřený česnek, množství podle chuti. Kdo chce, může předat třeba houby. Je dobré je předem namočit, třeba na půl hodinky.

Maso dusíme do měkka a promícháváme, aby se nepřipálilo. Můžeme ještě dochutit pepřem nebo dosolit. Pokud je šťáva řídká, zahustíme ji. Hladkou mouku ( pro začátek 1 polévkovou lžíci) rozšleháme v trošce studené vody a přes sítko nalijeme do šťávy a zamícháme.

Jako přílohu můžeme uvařit brambory, rýži nebo těstoviny.

 








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.