Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Brambory » Zapékané brambory

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Recept na zapékané brambory (zapečené brambory) může být jednoduchý, ale taky může být velmi variabilní. Do směsi totiž můžete vmíchat téměř cokoli a dostáváte pokaždé trošku jiné jídlo. Já osobně tam strčím to, co je momentálně doma. Vynechte samozřejmě děti a kočku. Nejčastěji přidávám zeleninu, která je již za svým zenitem a tedy poněkud povadlá. Ovšem zapékané brambory se neobejdou bez jedné důležité suroviny, tedy bez brambor.

 

Suroviny

• 4 velké nebo 6 - 8 malých brambor
• 1 větší cibule
• 2 rajčata (nemusí být)
• 2 červené papriky (nemusí být)
• klobása či jiná uzenina (volitelně, pro někoho musí být)
• koření Maggi - harmonie chuti nebo Podravka - přísada do jídel, buď s bylinkami nebo original
• 2 vejce
• 1 dl smetany
• olej
• 100 g eidamu