Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Brambory » Bramborové knedlíky

Bramborové knedlíky

Suroviny

• 80 dkg vařených brambor
• 20 dkg hrubé mouky
• 10 dkg krupice (může být hrubá i dětská)
• 1-2 vejce
• 1 dkg soli
• asi 1/3 prášku do pečiva

 

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na bramborové knedlíky

Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé je oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme 1-2 vejce (bez skořápek). Smícháme mouku s krupicí, se solí a s práškem do pečiva a důkladně (nejlépe rukou) promícháme s brambory a vejci.

Z takto vzniklé hmoty můžeme vytvarovat knedlíky, které po uvaření podáváme jako přílohu k masům.
Nebo je můžeme naplnit. Vytvarujeme kuličky a doprostřed můžeme zabalit třeba uzené maso. Kdo má chuť na sladké, může knedlíky naplnit ovocem nebo marmeládou a polét roztopeným máslem.

Knedlíky se vkládají do vařící vody a vaří se 15-20 minut. Podle toho jak je uděláte veliké. Je dobré jeden vyndat, rozkrojit a ochutnat, jestli je už uvařený.

Po uvaření lze polít knedlíky na slano osmaženou cibulkou a jíst třeba s kysaným zelím.

Bramborové knedlíky na sladko můžete posypat třeba nastrouhaným tvarohem nebo namletým mákem smíchaným s cukrem.








Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.