Pizza

Pizza s brokolicí
Pizza s brokolicí
Pizza s brokolicí
 

K fotografiím můžete zakoupit licence pro jejich komerční využití nebo použití na jiných www stránkách.

 

Receptů na pizzu existuje bezpočet. K těmto fotkám pizzy s brokolicí bych napsala aspoň tolik, že je potřeba brokolici dát nahoru na pizzu o něco později, aby nebyla spálená. Ale abych nebyla tak nesdílná, oblíbený recept na pizzu přidávám. Podotýkám, že recept je na dva plechy. Pokud dáte na jeden, je výsledek divná slaná buchta.

Suroviny na těsto na pizzu

• 600 g hladké mouky
• 1 kostku (42 g) čerstvého droždí
• 1/2 čajové lžičky cukru
• 2 čajové lžičky soli
• 300 ml vlažné vody
• 4 polévkové lžíce olivového oleje

Recept na základ pro pizzu

Mouku prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj dáme dolů cukr, rozdrobíme droždí a v důlku mírně promícháme. Přilejeme trochu vody tak, aby bylo droždí ponořené a necháme asi 10 minut vzejít. Pak přidáme zbytek vody, sůl a olej. Vše zpracujeme na hladké těsto (nejlépe rukou), které pak necháme přikryté kynout na teplém místě, dokud se jeho objem viditelně nezvětší.

Těsto rozdělíme na dvě části a každou z nich na hladkou moukou pomoučeném vále rozválíme válečkem na placku, kterou vložíme na sádlem vymaštěný pečicí plech. Nahoru, ne však až do krajů, rozprostřeme náplň a položíme plátky uzeniny nebo jiné přísady, jako např. ananas, brokolici, papriku, sýr, olivy, broskve atd.

Doba pečení je asi 20 minut v troubě s horním a dolním ohřevem předehřáté na 200°C, nebo v horkovzdušné troubě předehřáté na 180°C. Pokud přidáváme na povrch strouhaný sýr, pak jej nasypejte na povrch až v polovině pečení, jinak se spálí.

Suroviny na náplň na pizzu

• 1 velká cibule
• 2 stroužky česneku
• 4 polévkové lžíce jedlého oleje
• 2 konzervy krájených loupaných rajčat (po 400 g)
• sůl
• pepř
• cukr
• 1 lžička oregana
• uzeniny (šunka, salám, klobása) nebo jiné přísady na povrch pizzy

Recept na náplň na pizzu

Na omáčku oloupeme a najemno nakrájíme cibuli. Olej rozehřejeme v hrnci a v něm osmažíme nakrájenou cibuli (necháme zesklovatět). Ke konci smažení cibule přidáme prolisovaný česnek. Pak přidáme konzervovaná rajčata i se šťávou a mícháním je trochu rozmělníme. Vše ochutíme solí, pepřem, cukrem a oreganem a za občasného míchání vaříme 15 až 20 minut.
Polovinu hmoty nalijeme na první část těstového základu a nahoru nakrájíme uzeniny, které zbyly v ledničce. Zaručený úspěch sklízejí klobásky. Stejně postupujeme s druhou polovinou těsta a náplně.

 

Pokud najdete na této stránce chybné údaje nebo byste rádi stránku doplnili svými texty na téma Pizza, pošlete e-mail s vašimi texty na adresu
fotodoma@gmail.com

 

Odkaz na stránku Pizza

Pokud byste chtěli využít tuto stránku coby doplňující zdroj údajů k vašemu webu a externí galerii fotek, stačí do zdrojového kódu vašich webových stránek vložit následující kód:

<a href="http://www.fotodoma.cz/recepty/pizza/" title="Pizza na Fotodoma.cz">Pizza</a>

V případě, že webové rozhraní vašeho webu vytváří odkazy samo, pak vložte na stránku jen:

Pizza na http://www.fotodoma.cz/recepty/pizza/

 

Svatební oznámení

Snubní prsteny

Pozemek na prodej pro mobilní dům nebo chatu Moravany u Kyjova

 
 

Líbí se vám tato stránka?
Dejte o ní vědět prostřednictvím odkazu nebo své sociální sítě.

Chcete podpořit rozvoj těchto stránek?

Objednávejte jejich prostřednictvím svatební oznámení a zlaté snubní prsteny a doporučte to také svým známým.
Kromě toho, že nás podpoříte, současně také sami ušetříte, neboť ceny jsou nižší, než ve většině kamenných prodejen.

Používejte naše fotografie, ať už zdarma za odkaz nebo jako komerční licence.
Pomozte nám určovat rostliny.
Pošlete nám originální texty k již existujícím stránkám. Zveřejníme je včetně jména autora, případně odkazu na jeho stránky.

:)

TOPlist TOPlistTOPlist