Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Vepřové řízky

Vepřové řízky

Vepřové řízky

Suroviny

• vepřové maso - počet řízků podle toho, kolik jich zrovna chcete upéct
• sůl
• pepř
• hladká mouka - lze použít i polohrubou
• vejce - počet podle množství řízků, které chcete obalit
• trochu mléka - nemusí být
• strouhanka
• olej na smažení - případně už máte olej ve friťáku

Svatební místa Snubní prsteny pro oba Svatební oznámení Snubní prsteny Zlaté šperky

 

Recept na vepřové řízky

Vepřové maso umyju pod tekoucí vodou a nakrájím na plátky. Plátky na dřevěném prkénku naklepu dřevenou paličkou na maso. Naklepané plátky masa posolím a popepřím. Na rovný talířek si nasypu hladkou mouku. Do hlubokého talířku si rozklepnu vejce, přileju trochu mléka a posolím. Vejce s mlékem a solí vidličkou našlehám. Do mísy si nasypu strouhanku.

Postupně obalím maso v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Strouhanku k masu trochu přitisknu rukou. Takto obalený řízek položím na prázdný talířek.

Rozehřeju si olej ve fritovacím hrnci a opeču z obou stran. Kdo nemá ftiťák, peče v rozehřátém oleji na pánvi. Pozor na prskající olej.

 

Fotky

Fotografie Gig_5296978, Vepřové řízky Fotografie Gig_5296980, Vepřové řízky Fotografie Gig_5296982, Vepřové řízky







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají technické cookies. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.