Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Bavorská pečeně

Bavorská pečeně dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg květového masa
• sůl
• 5 dkg slaniny
• 6 dkg másla
• 5 dkg cibule
• malý kousek celeru
• 2 zrnka nov. koření
• 5 zrnek pepře
• 1 cm² citr. kůry
• 2 dkg mouky
• 1/16 l vína sherry nebo červeného vína
• z 1/2 citronu šťávy.
Rozpočet na nádivku:
• 3 dkg slaniny
• 3 dkg cibulky
• 1 vejce
• 6 dkg šunky
• 1/2 kys. oloup. okurky
• 1/2 dkg kaparů
• zel. petržel
• hříbek (3 dkg velký)
• 1 sardelka
• na špičku nože papriky

Zlaté šperky Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na bavorskou pečeni

Hovězí maso, nejlépe květové, lehce opereme, otřeme utěrkou, špičatým nožem uděláme do něho otvory, které zvětšíme obrácenou vařečkou a napiníme připravenou nádivkou, maso povážeme matou-zem a osolíme. V pekáči si usmažíme na rozpáleném másle na lístky na-krájený celer s cibulí, celými zrnky pepře, nov. kořením a citr. kůrou. Do usmaženého vložíme připravené maso nadívanou stranou nahoru, podlijeme je polévkou a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak maso obrátíme a udusíme je do měkka. Mezi pečením maso poléváme šťavou. Pak je vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, načež ji zalijeme polévkou z kostí a povaříme. Před podáváním při-dáme do omáčky červené vínonebo sherry a podle chuti citronové šťávy.

Nádivka. Na kostečky nakrájenou slaninu dáme rozehřát, pak do ní přidáme ustrouhanou cibuli, na jemné kostečky nakrájené va-řené vajíčko, šunku, kys. okurku, sekané kapary, zel, petržel, očištěný hříbek, sardeli, tlučenou papriku a směs dobře umícháme.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Jak zhubnout     Zdraví     Zahrada     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy     Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.