Fotodoma

Fotodoma » Recepty » Maso » Bavorská pečeně

Bavorská pečeně dle Sandtnerové

Rozpočet pro 5 osob:
• 75 dkg květového masa
• sůl
• 5 dkg slaniny
• 6 dkg másla
• 5 dkg cibule
• malý kousek celeru
• 2 zrnka nov. koření
• 5 zrnek pepře
• 1 cm² citr. kůry
• 2 dkg mouky
• 1/16 l vína sherry nebo červeného vína
• z 1/2 citronu šťávy.
Rozpočet na nádivku:
• 3 dkg slaniny
• 3 dkg cibulky
• 1 vejce
• 6 dkg šunky
• 1/2 kys. oloup. okurky
• 1/2 dkg kaparů
• zel. petržel
• hříbek (3 dkg velký)
• 1 sardelka
• na špičku nože papriky

Svatební oznámení Snubní prsteny

 

Recept na bavorskou pečeni

Hovězí maso, nejlépe květové, lehce opereme, otřeme utěrkou, špičatým nožem uděláme do něho otvory, které zvětšíme obrácenou vařečkou a napiníme připravenou nádivkou, maso povážeme matou-zem a osolíme. V pekáči si usmažíme na rozpáleném másle na lístky na-krájený celer s cibulí, celými zrnky pepře, nov. kořením a citr. kůrou. Do usmaženého vložíme připravené maso nadívanou stranou nahoru, podlijeme je polévkou a dusíme asi 3/4 hodiny. Pak maso obrátíme a udusíme je do měkka. Mezi pečením maso poléváme šťavou. Pak je vyndáme, nakrájíme na plátky, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, načež ji zalijeme polévkou z kostí a povaříme. Před podáváním při-dáme do omáčky červené vínonebo sherry a podle chuti citronové šťávy.

Nádivka. Na kostečky nakrájenou slaninu dáme rozehřát, pak do ní přidáme ustrouhanou cibuli, na jemné kostečky nakrájené va-řené vajíčko, šunku, kys. okurku, sekané kapary, zel, petržel, očištěný hříbek, sardeli, tlučenou papriku a směs dobře umícháme.







Fotodoma

Svatební oznámení     Fotobanka     Zdraví     Recepty     Rostliny     Recenze a články     Knihy
Česká Republika     Česká příroda     Dolomity     Litva     Norsko     Polsko     Švédsko

Pokud najdete na stránce chybu, napište nám; rádi ji opravíme. Děkujeme.

Kontakty

Tyto stránky používají cookies pro sledování návštěvnosti a odhalení chyb stránek. Nastavení pro cookies si můžete změnit ve svém prohlížeči nebo ze stránek prostě odejít.
TOPlist